KARŞIYAKA taraftarlarının Şanlıurfaspor’la geçen hafta oynanan maçta aldığı bloke cezası nedeniyle tribünler büyük oranda boş kaldı. Stada yalnız o maça gelmeyen yeşil kırmızılı taraftarlar alındı. Yönetimin hafta boyunca yaptığı Passolig kartı ve maç bileti kampanyası da Karşıyakalıları tribüne çekmeye yetmedi. Yaklaşık 500 taraftar takımlarını 90 dakika destekledi.
Teknik Direktör Cüneyt Dumlupınar, Şanlıurfa’yı 1-0 yenen kadroyu bozmadı. Son sınavda sonradan oyuna dahil olarak galibiyet golünü atan Gökhan Ünal, karşılaşmaya yine yedek kulübüsinde başladı. Necati Ateş, yine ilk 11’de Fall’la birlikte gol aradı.
Samsunspor kadrosundaki eski Karşıyakalılardan Ofoedu ve Mustafa Sevgi ilk 11’de forma giydi. Sakatlığı bulunan Taha Yalçıner’in yanı sıra Muharrem Efe, 18 kişilik kadroda kendilerine yer bulamadı.
Karşıyaka'da ilk yarıda kalecinin hatasını iyi değerlendiren Mehmet Eren ve Gürcü stoper Amisulashvili, yeşil kırmızılı formayla ilk gollerini attı.
Sırp stoper Igor Duric’le pazartesi günü sözleşme imzalayacak Karşıyaka, mücadeleden önce stoperlerden Cenk Özbey’i geçen sezon olduğu gibi Fethiyespor’a kiralık gönderdi.
Karşıyakalı futbolcular geçen hafta olduğu gibi rakiple birlikte Buca Arena’nın patates tarlasına dönen zeminiyle de mücadele etti. Stada yapılan ara ekim sonrası toprak haline gelen yerlerde çimlerin uzamaya başladığı gözlendi.