Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, 31 Mart 2019’a doğru yerel seçimin nabzını tutmayı sürdürüyor. Ekiplerimiz vatandaşlara, “Yerel seçimler öncesinde hangi özellikte başkan adayı çıkarsa oy verirsiniz?” diye sordu. Samsunlular bu soruya genel olarak, , ‘’Bu memlekette doğup büyümüş ve halk adamı olan bir aday Samsun’a daha iyi bakar’’ yorumunda bulundu.

İşte aldığımız yanıtlar:

SAMSUNLU OLURSA DAHA İYİ ÇALIŞIR
Basri ŞAHİN: O yörede tanınmış ve isim yapmış bir aday olmasını isterim. Çalışması, kişiliği ve dürüstlüğüyle tanınmış bir insan olursa daha iyi olur. Bu memleketten olması onun bu şehirde daha verimli çalışmasını sağlar. Çünkü ne kadar değer verirse o kadar güzel işler yapar. Kariyerli bir aday benim için bir adım öndedir. Atamayla olmaması önemli bir husus. 

CİDDİ YATIRIMLAR YAPILMALI
Mert IŞIKLI: Samsun’a ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor. Bu bakımdan iyi bir başkan adayı olması lazım. Samsun’un eksikliklerini kapatacağına inandığım biri dürüst, güvenilir ve sözünün eri olması gerek. İki tane yol yapınca icraat yapmış olmuyorsun. Kariyerli biri olursa ve yaptıkları yapacaklarının teminatıysa ona oy veririm. 

HALKIN İÇİNDEN GELMELİ
Salih YARIM: Halk tipinde bir başkan adayı olması lazım. Halkın içinden gelmiş ve baktığında halk için çok şey göze almış bir insan olması gerekiyor. Bunun dışında bir özellik istemem. Zaten halk adamı olduğunda tüm şehri mutlu eder. Konuşmak önemli değil. Önemli olan icraattır. Halkın içinden gelen çok konuşmaz. İcraat için uğraşır.

SAMSUNLU OLMALI
Selçuk UZUNER: Halkın sorunlarını çözmek için uğraşması gerekiyor. Uğraştığını da belli etmeli. Otopark sorunu çözmek için söz vermeli. Samsun’da ciddi bir otopark sorunu var. Bu sorunu çözecek kadar güvenilir bir aday olmalı. Samsunlu olması da önemli. Samsunlu olursa işine özveriyle sarılır ve daha çok iş yapar. 

SAMSUN’A SADECE SAMSUNLU ÖNEM VERİR
Kenan YERLEMEK: Dokuz tane milletvekilimiz var. Bazıları Samsunlu değil. Bu büyük bir sorun. Şehre önem verilmiyor. Samsun’a sadece Samsunlu önem veriyor. Oy vereceğim kişi Samsunlu olmalı. Halkın adamı olmalı ve otopark sorununu çözmeli. 

ŞUAN Kİ GİBİ OLMALI
Hamdi KARAYEL: Şuan ki belediye başkanı gibi olmalı. İşini çok iyi yapıyor. Halk adamı olduğunu düşünüyorum. Önemli olan da halk adamı olması. En azından eskiye göre daha iyi. Samsunumuzu cennet gibi yaptılar. 

OMZUNDAKİ YÜKÜN FARKINDA OLMALI
Nurten GÜNER: Seçilmesini bildiği gibi hizmet etmeyi de bilmeli. Omzundaki yükün farkında olmalı. Başına geçeceği şehir her durumu kabul etmez. Samsun diğer illerden çok farklı bir şehir. Halkın adamı olması lazım ki Samsun’daki sıkıntıları görsün. Samsun’u geliştirmesi kolay değil. 

YALAN KONUŞAN BAŞKAN OLAMAZ
İbrahim YILMAZ: Senelerce seçim gördüm. Akıllara kazınmış milliyetçi insanları seviyorum. Yalan konuşan sözünün eri olmayan insanlardan hoşlanmıyorum. Yapacağım edeceğim deyip kılını kıpırdatmayanlardan hoşlanmıyorum. Yapacağı işler zaten bellidir ve bir sınırı vardır. Yapacağına inandığım kişileri seçebilirim. Bir bakımdan Samsunlu olması da önemli. Görüşler farklı olsa da Samsunlu olduğu zaman daha özverili çalışıyorlar. Samsunlu memleketini tanır ve bilir.  
    
HİZMETLER ÖNDE GELİR
İbrahim AYDIN: Yaptığı hizmetler önde gelir. Kariyeri ne kadar iyiyse o kadar avantajlı. Tabi bu kariyer iyi yönde bir kariyer olmalı. Kötü bir kariyerse kimsenin umurunda olmaz. Bulunduğu süreç zarfında ne yaptıysa o kadar oy alır. Kulaktan dolma haberler siyasette çok olur. Bunlar insanları kötü etkiler ve çabuk vazgeçerler. 

SAMSUNLU OLMALI
Mahmut SEVEN: Benim seçeceğim başkan adayı Samsunlu olmalı. Samsun’da doğan insan elinden gelenin en iyisini yapar. Halkın adamı olması yeterli olur. Samsun’u Samsunludan başkası kurtaramaz. 

Röportaj: Emre ÖNCEL – Uğur ATICI