Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Büyüközer, yıllardır ilaçlar ve aşılar hakkında uyarılarda bulunduklarını ama bu konuda yol alınamadığı belirterek aşılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Dr.Hüseyin Büyüközer, yıllardır ilaçlar ve aşılar hakkında uyarılarda bulunduklarını ama bu konuda yol alınamadığı belirtti. Uluslararası Medikal Aşı Konseyinin açıkladığı gerçekleri uzun süredir kendilerinin de dile getirdiklerini belirten Büyüközer,"Amerika’da faaliyet gösteren Uluslararası Medikal Aşı Konseyi (The International Medical Council on Vaccination); medikal doktorlar, lisanslı hemşireler ve diğer nitelikli medikal profesyonellerin kurdukları bir sivil toplum kuruluşudur. Konsey, ilaç firmaları, hükümetler ve medikal ajansların aşıların güvenli, etkili ve zararsız olduğu iddiasına karşı gerçekleri açıklama amacı gütmektedir. 83 tıp doktoru, medikal eğitimi almış hemşirelerden oluşan bilim insanı bu belgeye imzalarını atmışlar. Giderek artan miktarda kanıt gösteriyor ki çocuklara yapılan ve sayısı aşırı derecede artan aşılar, aşı üreticilerini zengin ederken çocukları da sağlıksızlaştırıyor. İstatistikler çocukların giderek daha çok hastalandığını gösteriyor. Bizi adeta teyid eden bu belgeden alıntılarımızı da dikkatinize sunuyoruz. Aşılar ile ilgisi olduğu belgelenmiş bazı hastalıklar şöyle; Alerji ve egzama, Arterit, Astım, Otizm, Reflü, Kanser, Diyabet (bebek ve çocukluk), Böbrek hastalıkları, Çocuk düşürme, Nörolojik ve bağışıklık sistemi hastalıkları, Ani bebek ölümü sendromu (SIDS), Olası bazı yan etkileri ise şöyle sıralanabilir; Kan pıhtılaşma zorluğu, kalp krizi, kanama, kulak enfeksiyonları, bayılma, diyaliz gerektiren böbrek kayıpları, felç/epilepsy, ürtiker ve anafilaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonlar ve ani ölümler. Aşılar yaşam boyu bağışıklık sağlamamaktadır. Bu nedenle ilave aşılar tavsiye edilmektedir. Hasta olduğunuzda, ilaç firmaları, sigorta firmaları ve medikal sistem zengin olmaktadır" dedi.
Büyüközer, "Aşıların yan etkileri hayatınızın kalan kısmında sizleri hasta yapabilmektedir. Ayrıca, pek çok ilacın yan etkisi aşılar nedeniyle olmaktadır. Amerika’da, ne ilaç firmaları nede doktorlar aşılardan meydana gelen olumsuz olaylardan dolayı yargılanamamaktadır. Her ikisi de 1986 Ulusal Çocuk aşısı sakatlık yasası ile korunmaktadırlar. Bu yasa Ronald Reagan tarafından imzalanarak uygulamaya konulmuştur. Pek çok doktor ve sağlık hizmetleri personeli aşı yaptırmıyor ve çocuklarının da aşı olmasını istemiyor. Çünkü aşıların güvenli ve etkili olduğunun kanıtı bulunmamaktadır. Aşıların tehlikeli bileşenleri içerdiğini bilmektedirler. Aşıların ciddi sağlık problemlerine neden olduklarını biliyorlar. Aşıların hastalara yan etkileri olmaktadır" ifadelerini kullandı.
Büyüközer, sözlerine şöyle devem etti; "Aşılar medikal sistemin belkemiğidir. Aşısız sağlık masrafları aşağı düşmektedir çünkü daha sağlıklı bir toplum oluşmaktadır. Suçiçeğini otizm ile gribi astım ile kulak iltihaplarını diyabet ile değiştirdik. Liste uzayıp gitmektedir. Nispeten iyi huylu mikropları uzaklaştırmak için yaygın ve uzun sureli hastalıkların, fonksiyon bozukluklarının veya işlev bozukluklarının maalesef ticareti yapılmaktadır. Eğer Amerika’da bir çocuk, aşıların bütün dozlarını alırsa, 35 iğneden 113 farklı hastalık partiküllerini, 59 farklı kimyasalı, 4 tip hayvan hücresi/DNA’yı, düşük yapılmış cenin dokularından ve insan albüminden elde edilen insan DNA’sı enjekte edilmiş olur. Eğer çocuklarınızın yaşı büyük olduğu için aşılarla alakalı endişeye gerek olmadığını düşünüyorsanız, tekrar düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü önümüzdeki birkaç sene içerisinde 20’den fazla aşının üretimi tamamlanacak ve bunların çoğunun hedefi gençler ve yetişkinlerdir.
Hayvan kültür hücrelerinden rasgele alınan virüsler ve bakterilerle aşıları yapmak mümkündür. Bazı aşı hammaddeleri şöyledir; Cıva, nörotiksin olarak bilinmektedir ve hala tüm dünyada grip aşılarında kullanılmaktadır. Bazı aşılarda kullanılan aliüminyum kemik iliği ve beyin hasarına neden olan bir zehirdir. Bazı aşılarda maymunlardan, köpek böbreğinden, tavuktan, sığırdan ve insandan elde edilen hücreler bulunmaktadır. Yine aynı şekilde bazı aşılarda kullanılan Formaldehit (mumyalama sıvısı), kanserojen olarak bilinmektedir. Polysorbate 80’in dişi farelerde kısırlığa neden olduğu ve erkek farelerdede testislerde azalmaya neden olduğu bilinmektedir ve kullanılmaktadır. Sığırlardan ve domuzdan elde edilen Jelatin’in anafilaksi reaksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir. Zona hastalığı, suçiçeği ve MMR aşılarında bol miktarda bulunmaktadır. Monosodyum Glutamat (MSG) grip aşılarında bulunmaktadır ve metabolik bozukluklara (diyabet gibi), felç ve diğer nörolojik düzensizliklere neden olduğu bilinmektedir.
Generation Rescue sponsorluğunda the Cal-Oregon projesi için yapılan anket araştırmasında çocukların aşılanma ve aşılanmaması üzerine bir çalışma yapılmıştır. Bu anket çalışmasında 17 bin 674 çocuk değerlendirilmiş ve sonuçlar şöyle olmuştur; Aşılanmış erkek çocukların yüzde 120’den fazla astım, yüzde 317’den fazla dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna sahip, yüzde 185’inden fazlası nörolojik bozukluğa sahip olduğu ve yüzde 146’sından fazlasında otizm görülmüştür. Çeşitli inanışlara sahip pratisyenler, ebeveynler ve gruplar aşı yaptırmamaktadırlar. Çocukları aşı olmayan anne babalar, çocuklarının sağlıklarının dirençli olduğu bildirmektedirler. Bu ifadeleri pek çok sitede bulabilirsiniz. Aşılama kararı sizin ve eşinizin elindedir. Başka bir kimsenin bunu bilmesine gerek yoktur. Bu diğer aile üyelerinin, komşularınızın veya diğer akrabalarının işi değildir. Sadece çocuğunuzun ağırlığını ölçmek, ölçüm yapmak ve aşı yapmak için çocuk doktoruna ihtiyacınız yoktur. Bebekler kuvvetli ve doğal savunma sistemleriyle doğarlar. Eğer bu şekilde olmasaydı, doğumdan kısa bir süre sonra ölürlerdi. Kompleks bağışıklık süreci ilk ağlama ile başlamaktadır. Bu doğal olarak meydana gelmektedir.
Aşı ile önlenebilir hastalıklar ile ilgili daha fazla bilgi edinin. Çocuğunuz bu hastalıkların pek çoğu ile karşılaşmayacaktır. Ancak ilerde bir şekilde karşılaşacak olursa, bu hastalıkları aşısız çocuklarında atlatabileceğini aklımızdan çıkarmayalım. Sağlık bir iğne ile elde edilecek bir şey değildir. Sağlığın temel anahtarları; Helal gıda, temiz su, yeterli uyku, rutin egzersiz ve mutluluktur".