Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nin davetlisi olarak Almanya’da bulunan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Güneşara derneğinde hemşehrileriyle bir araya geldi.
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, merkezi Almanya’nın Neuss kentinde bulunan Güneşara Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Güneşara Kültür Derneği Başkanı Mustafa Aydın, Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği Başkanı Ahmet Anaç ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Vali Yusuf Odabaş’a dernek çalışmaları hakkında kısa bilgi verildi. Dernek başkanları Aydın ve Anaç geceye katılımlarından dolayı Vali Yusuf Odabaş’a, Vali Yusuf Odabaş ise, gösterilen misafirperverlikten dolayı hemşerilerine ve dernek yönetimine teşekkür etti. Geceyi değerlendiren Vali Odabaş, “Muazzam bir akşamda hemşerilerimle birlikte oldum. Onlarla hasret giderim“ dedi.
Konuşmasında birlikteliğin önemine vurgu yapan Odabaş, “Esasen kültürel geceler birlikteliğin, beraberliğin pekişmesine, kaynaşmaya vesile oluyor. Avrupa’nın merkezinde böyle kalabalık topluluğu bir arada gördüğüm için, organizasyona emeği geçenleri kutluyorum. Birlik ve beraberlik adına güzel işler yapan, burada da imkânlarını bizlere sunan Güneşara Derneği Bakanı Mustafa Aydın ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın, daim eylesin. Köprübaşı vadisinden buralara gelip bu çatı atında toplanan hemşerilerime de derneklerine sahip olmalarına, kültürlerine, geleneklerine sahip olmalarına davet ediyorum. Gençlerin olduğu yerde umut vardır, gelecek vardır, o bakımdan gençliği de çok önemsiyorum. Düşünen, üreten, sorgulayan, değerlerine bağlı, milli ve manevi hassasiyetlerinden uzaklaşmamış bir gençliğe ihtiyacımız var. Bu anlamda gençleri de yanımıza almalıyız. Sizlerle bir arada olmaktan ve sizlerle tanışmaktan çok mutlu oldum. Siz değerli hemşerilerimi takdir ve tebrik ediyor, kalbi şükranlarımı sunuyorum“ dedi.
Konuşmanın ardından Güneşara Kültür Derneği Başkanı Mustafa Aydın ziyaret anısına Vali Yusuf Odabaş’a plaket verdi.