Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ankara  Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Saldırı, Türkiye  ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir  provokasyondur." dedi. 

Rusya’nın başkenti Moskova'da konuşan Putin, Karlov'un silahlı saldırı  sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevabın, terörizme karşı  savaşı güçlendirmekten geçtiğini vurgulayan Putin, "Söz konusu saldırı, Türkiye  ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir  provokasyondur. Türkiye ile bu cinayetin arkasında kimlerin olduğunu  araştıracağız. Bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde anlaşmaya vardık. Rusya olarak bu  saldırının arkasında kimin olduğunu öğrenmek zorundayız." dedi.

DEVLET MADALYASI VERİLECEK

Putin, Karlov'un görev başındayken hayatını kaybettiğini belirterek,  büyükelçinin devlet madalyası ile ödüllendirilmesi için Rusya Dışişleri  Bakanlığına talimat verdiğini söyledi.