SAMSUN, () - SAMSUN Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’nda konuşan KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, 100 milyon TL'lik bütçeden markalaşma ve kurumsallaşma projelerine 45 milyon TL'lik destek verildiğini belirterek, bu amaçla KOBİ'lere de çağrıda bulundu.
Samsun TSO 2015 Yılı 2’nci Olağan Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı, Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Samsun Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB’in 100 milyon TL olarak çağrıya çıktığı 'KOBİ Projeye Destek Programı' hakkında bilgi verdi. KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı kapsamında, 'Yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi-Kurumsallaştırma' ve 'Tanınmış Ürün/Hizmet Süreci Oluşturma-Markalaşma' konularında 100 milyon TL’lik bütçe ile proje teklif çağrısına çıkıldığı belirten Dursunoğlu şöyle konuştu:
"İlk etapta 686 adeti kurumsallaşma ve 213 adeti markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 milyon TL’lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verildi. Hedeflenen 100 milyon TL’lik bütçeden geriye kalan 55 milyon TL’lik kısmının da KOBİ’lere kullandırılması amacı ile KOBİ Proje Destek Programı kapsamında ikinci bir kez daha KOBİ’lerde, 'Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi' ve 'KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş' konu başlıklarında çağrıya çıkıldı. Çağrıya çıkılan program için proje başvuruları 30 Kasım tarihinde sona erecektir. Proje kapsamında başvurusu kabul edilen KOBİ’lerin, proje giderlerinin yüzde 60’ı KOSGEB tarafından karşılanacak ve bu kapsamda proje başına maksimum 150 bin TL hibe destek sağlanacaktır.".
'KOSGEB, DEVLETİMİZİN VEREN ELİDİR'
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da, ülke kalkınmasında KOSGEB'nin önemli bir misyonu olduğunu belirterek şöyle dedi:
"KOSGEB devletimizin veren elidir. KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arzetmektedir. Tanıma uyan tüm KOBİ’lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum."
FOTOĞRAFLI