Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hasta yakınlarına artık ’kan bulun’ denmeyeceği bildirildi.
Malatya, Elazığ ve Adıyaman illerinin bağıl bulunduğu Malatya Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül ve beraberindeki Kızılay ilgilileri, Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, yeni şube müdürü Nihat Abacı’ya ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler.
Ziyarette konuşan Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül, “Haber ile iştigal ederken, tarafsızlığı ve Kızılay’a yakınlığı ile bildiğimiz sayın Nihat Abacı’ya yeni görevinde başarılar dilemek için ziyaret gerçekleştirdik. Vatandaşlara kan bağışlamanın önemi konusunda sık sık haberler yaparak bizlere yardımcı olan ve tarafsız haberciliği ile tanıdığımız Nihat Abacı’ya basının başka bir kolu olan resmi ilan aracılık hizmetleri yöneticiliğinde de kolaylıklar diler, haber alanındaki başarısının bu kurumda da devam etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz” şeklinde konuştu.
Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da özetle bilgi veren Dr. Osman Özgül, yeni bir gelişme olarak, "İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kan bağışı alma yetkisi Sağlık Bakanlığı tarafından sonlandırılmıştır. Turgut Özal Tıp Merkezi’nin kan bağışı ihtiyaçları öncelikle Türk Kızılayı tarafından karşılanacaktır” ifadelerini kullanarak, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde artık hasta yakınlarına ,’kan bulun’ denmeyeceği bildirdi.
Özellikle Malatya dışından gelen hasta yakınlarından istenen kan bağışı konusunda sıkıntı yaşanması nedeniyle, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hasta yakınlarına artık ,’kan bulun’ denmeyecek olmasının çok önemli hizmet olduğu, kan ihtiyacının Kızılay tarafından karşılanacağı vurgulandı.
Bu yıl 56 bin ünite kan bağışı almayı hedeflediklerine dikkat çeken Özgül, “Duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışı noktalarımıza beklemekteyiz” diyerek, kan bağışının önemli olduğunu söyledi.
Bu arada, Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül, Nihat Abacı’ya, haber alanında çalıştığı dönemde Kızılay’a yardımcı olması nedeniyle, “Ülkemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerini gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçılarından karşılamakta olan Türk Kızılay’ı kan hizmetlerine vermiş olduğunuz destek ve göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ederiz” yazılı plaket verdi.