Bu yılın transfer şampiyonu olan Trabzonspor, ara transfer döneminde de imza şovu sürdürecek.
UEFA Avrupa Liginde ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki başarısını Spor Toto Süper Lige yansıtamayan Trabzonspor, yaz döneminde olduğu gibi ara transfer döneminde de imza şov yapmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın raporu doğrultusunda hareket eden Karadeniz ekibi, kadrosuna önemli takviyeler yapmayı planlıyor.
Sezon başında kadrosuna kattığı 22 oyuncu ile transfer şampiyonu olan Trabzonspor, ligde ise zirvenin uzağında kalarak beklediğini bulamadı. Transferleri, teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yapmasına rağmen Boşnak teknik adam ile 8. hafta sonunda yollarını ayıran Trabzonspor, takımın başına teknik direktör Ersun Yanal’ı getirerek yeni bir dönemin başlamasını sağlamıştı. Karadeniz ekibi sezon başında bir çok transfer yapmasına rağmen bir türlü kadro istikrarı sağlayamayan ve öz güven yaşayan bordo-mavililer de kötü gidişe Ersun Yanal da "dur" diyemezken, yapılacak olan takviyelerle takım dengesi sağlanması amaçlanıyor.
Trabzonspor yönetimi, teknik direktör Ersun Yanal’ın vermiş olduğu transfer listesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Kaleye, savunmaya ve orta sahaya oyuncu almayı planlayan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor’dan Uğur Demirok; Bursaspor’dan Serdar Aziz, Ozan Tufan; Eskişehirspor’dan Aytaç Kara; Galatasaray’dan kaleci Sinan Polat, Yekta ve Veysel Sarı; Kayserispor’dan kaleci Hakan Arıkan, bordo-mavili takımın listesinde yer alan oyuncular olduğu öğrenildi. Bordo-mavili takımın yabancı kontenjanında yer açması halinde ise Steaua Bükreş savunma oyuncusu Lukasz Szukala ve Hertha Berlin’in kadrosunda yer alan gurbetçi orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci de Trabzonspor’un listesinde yer alıyor.
YANAL, "EKSİK BÖLGELER İÇİN ÖNEMLİ TESPİTLERİMİZ OLDU"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, görevde bulundukları süre boyuncu takımdaki eksiklikleri tespit ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 1,5 aylık dönem içinde önemli tespitlerimiz oldu. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takımımız var. Bu oyuncuların bir koordinasyon içinde olması gerekiyor. Bunu sağlamada aksaklıklar yaşanmış olabilir. Bu organizasyonu yapabilecek güçte bizler ve oyuncularımız var. Bu konuda yönetimin bize destek olacağını düşünüyorum. Takımımızı doğru oyuncularla takviye etmeliyiz. Bunun için çalışmalarımızı yaptık. Büyük ihtimal ayın 12 ya da 15’ine kadar düşündüğümüz oyuncuları kadromuza katmış olacağız" ifadesini kullandı.