Balıkesirspor, kendi sahasında 2 farkla öne geçtiği Çaykur Rizespor maçında rakibine direnemedi. Ligin son sırasında bulunan kırmızı-beyazlı ekip 1 puana razı olurken, maç sonrası teknik direktör Kemal Özdeş, istifa sinyali verdi.
Maçın başında ve ikinci yarının başında bulduğu gollerle 2-0 öne geçen Balıkesirspor, maçta üstünlüğünü koruyamadı. Rize ekibinin 2 gol bulması ile skora denge geldi ve maç berabere sona erdi.
Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Olmazsa olmaz dediğim maçlardan birisi. 1 puan ile sonuçlandı. Maç 2-0 oldu. Kontra atakla etkili olmak isterdik, başaramadık. Bilinç dışı oyunumuz ve gollerdeki pozisyon hatamız bize pahalıya patladı. Bu sonuçtan sonra beklenti oluşturmak çok güç. Gençlerbirliği maçından sonra yayıncı kuruluşa da söylemiştim. Ben o maçtan sonra görevi bıraktım. Çok değerli bir kulüp başkanı var. Bu takımı ve bu şehri çok seviyorum. Başkanımla oturup konuşacağım. Gençlerbirliği maçından sonra başkanım buna izin vermedi. Yine takımım için oturup konuşacağım. Buradan ayrılmam sonuç aldıracaksa hiç çekinmeden bunu da yapacağım. Balıkesirspor için ne güzel olacaksa o kararı alacağım" dedi.
ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Maç sonrası konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "2-0’dan 2-2 iyi bir sonuç gibi gözüküyor. Maalesef maç başında mağlup duruma düştük. Balıkesir sahası farklı, saha ve zemin şartları önemli. İkinci yarı saha şartlarına uygun, bir iki pas oyunu genişletip, içeride çoğalarak golleri denedik. Baya da pozisyon var. 2-2’den galip gelmemiz gerekirdi. 90 dakikada kendimizi eleştireceğiz. Kaybedilen her puan bizim için sorun olabilir. Balıkesirspor’da Beşiktaş maçında iyi oynayan, birçok maçını da 1-0 kaybetmiş bir takım. Kendilerine başarılar diliyorum" dedi.