400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesinin Proje Müdürü Bektaş Kart, hastaneyi bu yılın sonuna yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.
AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve bazı partililerle birlikte, yeni devlet hastanesinin inşaatını ziyaret ettiler. Ziyarette, hastanede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan İl Başkanı Av. Halil Uluay, yeni devlet hastanesinin biran önce bitirilerek, vatandaşa hizmet vermesi gerektiğini söyledi.
Hastanenin bir gün önce bitirilmesiyle Kastamonu halkının duasının alınacağını ifade eden Halil Uluay, “Mevcut hastanemizde fiziki fiziki imkanlarda yetersizlikler var. Kastamonu halkı hastanenin imkanlarının bu eksiklerinden dolayı maalesef mağdur durumdadır. Bunun rahatsızlığını siyasetçi olarak en çok bizler çekiyoruz. Tüm ümidimiz bu hastanenin biran önce bitilmesi ve Kastamonu’nun sağlık konusundaki mağduriyetinin ortadan kaldırılmasıdır. Kastamonu’da hastanede personel ve belirli bir imkanlar konusunda belirli seviyelere geldi. Şuanda anjiyo ve bay-pass konusunda belirli çalışmalar yapılıyor. Anjiyo ünitesi açıldığında şehir dışına sevk edilen hastalar ilimizde tedavi görme imkanı sağlanacaktır. Ayrıca bununla ilgili çevre illerden de hastalar tedavi görmek için ilimize gelecektir. Buda biraz daha sıkışıklık olmasına neden olacaktır. Bu bağlamda oluşacak sıkışıklığı çözmek içinde hastane inşaatımızın biran önce bitmesini bekliyoruz. Teknik olarak verilen sözler yerine getirilip hastane inşaatı tamamlanırsa büyük bir dua almış olunur” dedi.
“TIP FAKÜLTESİ, REKTÖR SEÇİMLERİNDEN SONRA ELE ALINACAK”
Yeni devlet hastanesinin Kastamonu için örnek gösterilecek projeler arasında yer aldığını belirten Av. Halil Uluay, “Bizim birçok projelerimizde müteahhit yaşadıkları sıkıntılardan dolayı sorun yaşanıyor. Devlet hastanesi ise ehil ellerde olduğunu düşünüyor ve buda bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Kastamonu Tıp Fakültesi’nin devrinin o günün şartlarında kendilerini heyecanlandırdığını fakat bugünkü planların bunu tutmadığını söyleyen Uluay, “Tıp Fakültemizin şuanda üniversitemize bir devri süreci var. Şuanda bakanlık ayağında süreç sürüyor. Kastamonu bir rektörlük seçim sürecine girdi. Bu süreç tamamlandığında orada daha net ve Kastamonu’ya umut verici gelişmelerin yaşanacağına inanıyorum. Orada Hacettepe’ye devredilmesi bir hataymış ama o günün şartlarında belki de doğru olan buydu. Bir Üniversite hastanesinin Kastamonu’ya gelmesi burada ki sağlık kalitesini ciddi manada yükseltecekti. Bu projenin gerçekleşmemesi Kastamonu’yu gerçek manada mağdur etti. İnşallah bu mağduriyeti yapılan devlet hastanemiz telafi edecektir. Biz burada ki azim ve heyecanı görünce umutlandık. Hastane yapımında bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
“YENİ BİR REHABİLİTASYON HASTANESİ GÜNDEMİMİZDE BULUNUYOR”
Mevcut rehabilitasyon hastanesinin de fiziki şartlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Av. Halil Uluay, bu yüzden yeni bir rehabilitasyon hastanesinin yapılmasının gündemlerinde olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Hastanenin, yeni devlet hastanesine taşınması ile birlikte eski hastane arazisinde kamu alanı oluşmaktadır. Kastamonu’ya inşallah güzel bir projeyle bu araziler değerlendirilir. Hastane yeni binaya taşında eski hastanenin hastane olarak devam etmesi mümkün değil. O alan kamu alanı olarak en iyi şekilde değerlendirilir”
Rehabilitasyon hastanesinin de gündemlerinde olduğunu belirten AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, “Rehabilitasyon Hastanesinin yeri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yer konusunda belirlenmiş bir yer yok. Mevcut yeri yeterli görülürse oraya da yapılabilir. Rehabilitasyon Hastanesi, Kastamonu’nun tüm Türkiye’ye hitap eden değeridir. Türkiye’nin her tarafından gelen hastalarımız burada tedavi olmaktadır. Bu hastanemiz için en güzel ne iyi onu yapmaya çalışacağız”
Özel Uğurlu Hastanesi’ni de değerlendiren Uluay, şunları kaydetti: “Özel Uğurlu Hastanesi, Kastamonu’nun kanayan bir yarasıdır. Bu sorunun çözümü ile ilgili kamunun yapacağı bir şey yoktur. Şahıslar arasında bir takım sıkıntılar var. Bu sorun aşılamadığı için Özel Uğurlu Hastanesi, artık şahıslar arasındaki sorunun çözümüne bağlıdır”
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Özel Uğurlu Hastanesi’ne taşınması yönündeki teklifini de değerlendirdiklerini belirten Av. Uluay, önümüzdeki günlerde bunların hepsine somut çözümler bulacaklarını kaydetti.
“HASTANEYİ, BU YILIN SONUNA YETİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Yeni devlet hastanesini verilen sözlerin öncesinde tamamlayın Kastamonu halkının duasını almak istediklerini açıklayan Yeni Devlet Hastanesi Proje Müdürü Bektaş Kart ise, bu kapsamda yeni devlet hastanesini büyük bir aksilik olmazsa bu yılın sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını ifade etti.
Kastamonu halkının hastane konusunda kendilerinden beklentilerinin farkında olduklarını aktaran Bektaş Kart, “75 milyon insanın parasıyla yapılan bu yatırımı biran önce hizmeti sunmanın dışında bir hedefimiz ve beklentimiz yok. Hastanenin verilen tarihten önce bitirmek için günde 15-16 saat ekiplerimiz çalışıyor. Hedefimizi tutturacağımıza inanıyoruz. Dediğimizden önce yılsonunda burayı bitirip faal şekilde bakanlığımıza teslim etmek istiyoruz. Biz, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na verdiğimiz sözü daha da öne çekmek istiyoruz. Kastamonu’nun yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Bu sıkıntının ortadan kaldırmak için hastane ile hastane ile kalkıyoruz. Rahat olun. Hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Hastane inşaatı süre ile birlikte en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Bütün projelerimizi de bu şekilde yaptık. Hangi ilde olursak olalım o ilin en iyi ilk 10 binasını yapıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Bizim Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızla birlikte açtığımız çok tesis oldu. İnşallah burada da o muhteşem duyguları birlikte yaşarız” ifadelerini kullandı.
“HASTANE İÇİN BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”
Yeni devlet hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu’da yaşanacak mutluluğu birlikte yaşamayı ümit ettiklerini belirten Proje Müdürü Kart, şöyle konuştu: “Bitmeyecek hiçbir sözü vermiyoruz. Bu konuda herkes rahat olsun. Çok değerli patronlarımız var. Onlarda bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. 2016 yılının sonunda teslim etmemiz gereken hastanemizi inşallah 2015 yılının sonunda bitmiş olarak devletimize teslim edeceğimize inanıyoruz. Biz buna kadar bitiremeyeceğiz hiçbir hedefi bitiririm sözü verdiremez. Şimdiye kadar bütün projelerimizi zamanından önce erken teslim ettik. Verdiğimizin sözün arkasında duran bir gurubuz. Kastamonu’da zamanında gerçekleştirilemeyen diğer projeler o projeyi yapan arkadaşları ilgilendirir. Bizim 15 yıldır bu şirketle bitiremediğimiz hiçbir projemiz olmadı”
“YOKSUL İNSANIMIZIN NELER ÇEKTİĞİNİ HİSSEDEN İNSANLARIZ”
100 bin Kastamonu insanı ile çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar için yapılacak yeni devlet hastanesinin büyük ümit taşıdığının farkında olduklarına dikkat çeken Kart, şöyle devam etti: “Ülkemiz için yapılan bu yatırımlar büyük kazançlardır. Bunu devletimize kazandırdığımız zaman bir anlam taşıyor. İnsanımızın buradan Ankara’ya, İstanbul’a nasıl gittiğini ve yoksul insanımızın neler çektiğini de hisseden insanlarız. Hastanemizin inşaatı çok iyi bir şekilde devam etmektedir. Sorunlarımızı da süratle hallediyoruz. Sözümüzün arkasındayız. Söz verip sözünün arkasında durmayanlardan hiçbir zaman olmadık”