SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Havza Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla altıncı işaret dili kursunu açtıklarını belirtti.

Başkan İkiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak, destek ve iletişimi artırmak için kursların devam ettiğini söyledi.

"Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda üçüncü işaret dili kursumuzu açtık. Talep geldikçe kurslarımızı açmaya devam edeceğiz." diyen İkiz, şöyle devam etti:

"Kurslara özellikle kamu çalışanları ilgi gösteriyor. Öncelikli amacımız işitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak, destek ile iletişimi arttırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek."

Havza Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde devam eden işaret dili kursunu ziyaret eden ve çalışmalar hakkında yetkili Ramazan Kaya'dan bilgi alan Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Akif Bilen de Havza'da toplam 12 işaret dili kursu açıldığını söyledi.

Bilen, "Bu kurslarımızdan yaklaşık 600 kişi sertifika aldı. Kurslarımızdan sertifika alan birçok kişi Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında görev aldı. Havza Belediyemize engellilere ve kurumuzun çalışmalarına vermiş olduğu katkılardan ötürü teşekkür ediyorum." dedi.