AMASYA (AA) - Amasya’nın Taşova ilçesinde bir siteden ev alan 72 kişi, müteahhit hakkında "dolandırıcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Taşova Hükümet Konağı önünde toplanan Altındağ Sitesi sakinleri, aldıkları dairelerin, tapuya gittiklerinde üzerinde banka ipoteği olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Site sakinlerinden Serkan Özdemir, 330 konutlu sitenin, 80 dairesinin arsa sahiplerine verildiğini, diğer dairelerin ise vatandaşlara satıldığını belirtti.

Müteahhit P.Y'nin ortadan kaybolması üzerine, tapuya geldiklerini, müteahhit tarafından adlarına bankadan kredi çekildiğini, aldıkları dairelerin üzerinde bankanın ipoteği olduğunu öğrendiklerini söyleyen Özdemir, "Siteyi yapan firmanın sahibinin ortadan kaybolduğunu öğrendikten sonra Tapu Müdürlüğüne gittim ve kendi tapumun üzerinde 90 artı 18 bin lira ipotek olduğunu gördüm. Aldığım bu dairenin kat ittifakının olmadığını öğrendim. Benim gibi tapusunun üzerinde ipotek çıkıp haberi olmayan çok sayıda kişi var. Ben dairemi tapuda beyan ettiğim gibi 60 bin liraya aldım. Bizler kıt kanaat geçiniyoruz. Dişimizden tırnağımızdan artırarak bu daireyi aldık. Ailemizle yeni evimizde huzurlu bir şekilde otururken bu olayla huzurumuz kaçtı" dedi.

Söz konu siteden ev alan emekli öğretmen Şükriye Yufkacı ise şunları dile getirdi:

“Emekli param ile Samsun’dan aldığım evimi satarak Aldındağ Sitesi'nden ev aldım ama şu an ortada kaldım. İnşaat bitirilmemiş. İçine giremiyorum ve şu an dairemin üzerinde 111 bin lira banka ipoteği var. Bu olaylardan sonra sakinleştirici ilaçlarla ayakta durmaya çalışıyorum. Yapılması gereken her şeyin yapılmasını istiyorum ve Türk adaletine güveniyorum" diye konuştu.

Bir diğer site sakini emekli öğretmen Ömer Celep ise "Hukukçularımız, idarecilerimiz bütün gücü ile bu sorunu çözmeye çalışmalıdır. Aksi takdirde bu sosyal bir boyut kazanmıştır. Bu nedenle güven temin edilmesi, mağduriyetin ortadan kaldırılması gerekir. Devlet büyüklerimizin, insanımızın mağduriyetini gidermeye yönelik bütün gayretlerinin yanında olacağız. Onlardan bu gayreti, bu yetkilerini kullanmalarını bekliyorum ve kullanacaklarına güvenimiz tamdır" ifadesini kullandı.

Daha sonra site sakinleri, cumhuriyet savcılığına müteahhit P.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.