Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin son günlerde mevsim normalleri üstünde hava sıcaklığı yaşadığını ve bu nedenle çarşı içerisinde ve ana cadde ile sokaklarda sulama çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ile şehir merkezinde öğle saatlerinde 35 dereceye ulaştığını ve açık alanda ise daha da arttığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, özellikle çocuklar ve yaşlılar için bu sıcaklığın zararlı olduğunu, bundan dolayı gölgelik alanlarda veya serin yerlerde bulunmaları gerektiğini kaydetti.
Melikgazi İlçesi'nin park ve yeşil alan zengini olduğunu bu nedenle vatandaşların bu sıcak havalarda parkları tercih etmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’de geçen Cuma günü hava sıcaklığı 37 derece olarak tahmin edilmişti. Ancak şehir merkezindeki değişik bölgelerde bulunan termometreler sıcaklığı 46 derece olarak ölçtü. Kayseri’de Temmuz ayının en sıcak günleri yaşanıyor. Meteorolojinin tahminlerine göre 37 derece olarak tahmin edilen hava sıcaklığı gün içinde 46 derece oldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki termometreler öğle saatleri itibarıyla sıcaklığı 46 derece olarak ölçtü. Vatandaşlar gölge bölgelere kaçarken, sokaklar diğer günlere göre daha sakindi. Biz de Belediye olarak bu sıcaklıkta serinlik vermek ve nem oranını artırmak için su arozözlerimiz ile cadde ve sokakları suluyoruz“ dedi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu sıcak havalarda iftar saatinden sahura kadar parkların Melikgazililer tarafından tercih edildiğini çünkü parkların çok amaçlı ve büyük ölçekli olup her kesime ve her yaş gurubuna hitap ettiğini sözlerine ekledi.