Futbol Sokak’ta yenileme çalışmaları başladı. Söke’nin en işlek alternatif yollarından biri olan Futbol Sokak’ta Söke Belediyesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.
Dere Caddesi girişinden başlayıp, Adliye yoluna kadar olan 385 metre uzunluğundaki Futbol Sokak’ta yol boyunca otopark alanları yaratılacak. Yaya kaldırımlarının kullanışlı ve standart hale getirileceği Futbol Sokak’ta oturma grupları, ağaçlandırma ve peyzaj çalışması yer alacak. Hamallar durağı kaldırımlara yerine yeşil alan yapılacak. Yolun ortasındaki refüj bir metre ebadına çekilerek, genişliği standart hale getirilecek ve yenilenecek. Yeni aydınlatma direklerinin monte edileceği Futbol Sokak daha aydınlık bir hale gelecek. Asfalt kaplamanın kaldırıldığı yola tamamıyla parke taş ile döşenecek. Ayrıca sokak boyunca bulunan mekanların saçakları da standart hale getiriliyor. Yeni düzenlenecek kaldırımlarda engelliler için engelli taşı gibi detaylarda yer alacak.
Uzun süredir el değmeyen noktalardan biri olan Futbol Sokak’ta özellikle yaya kaldırımının bulunmadığı yolun bir tarafının yaya kaldırımına kavuşacak olması memnuniyet yarattı. Sokak’ta bulunan mekan sahiplerince de heyecanla beklenen Futbol Sokak Yenileme Projesi’nin kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor. Çalışmaları yakından takip eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “2015 yılı yol yapımı ile ilgili hedeflerimizin önemli noktası olan Futbol Sokak’ta çalışmalarımız başladı. Kemalpaşa Mahallesi Gündoğdu ve Şehit Cafer Sokak ile başladığımız şehir merkezinde yol yenileme çalışmalarımız Futbol Sokak ile devam ediyor. Çalışmalarımız programladığımız şekilde devam edecek” dedi.