SAMSUN (AA) - Samsun'da denizde boğulan uzman doktor Bilge Başgül Pişkin'in (58) cenazesi, defnedildi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Alaiddin Domaç, hastane bahçesinde düzenlenen törende, Pişkin'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Hastaları, arkadaşları ve tüm sevdiklerinin Pişkin'i çok özleyeceğini ifade eden Domaç, "Değerli bir hekimimiz olması dışında doktor Bilge Başgül Pişkin, kimimizin ablası kimimizin kardeşi kimimizin de arkadaşıydı. Büyük küçük herkes onu severdi. Benim değerli büyüğüm ve ablamdı. Yokluğunu doldurmak mümkün olmayacak" dedi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Özkan da "Üzücü bir hadise sonrasında yine bir ablamızı, sağlık emekçisini ebediyete uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Törene, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel, Samsun Tabip Odası Başkanı Fatih Özkan ile Pişkin'in ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Konuşmaların ardından Pişkin'in cenazesi, Büyük Cami'de öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 15 yıldır çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Pişkin, dün, Atakum ilçesinde denizde boğulmuştu.