Şanlıurfa Siverek’te, trafik haftası etkinlikleri kapsamında anaokulu öğrencileri Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğini ziyaret etti.
İlçenin Yenişehir bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binasında trafik denetleme ekipleriyle bir araya gelen Şehit Öğretmen Cuma İbiş ve Kırkbir evler anaokulu öğrencilerine trafik haftasıyla ilgili bilgiler verildi.
Amirlik bünyesinde kullanılan trafik denetleme araçlarına bindirilen miniklere, araçlar tanıtıldı. Öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar ile bölge trafik denetleme müdürlüklerinin görevleri anlatıldı.
Polis memurları ile şube bahçesinde bulunan oyuncaklarla bir süre eğlenen çocuklara daha sonra çeşitli yiyecek ve içecek ikram edildi.
Siverek Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği yetkilileri, “Öğrencilere cadde üzerinde oyun oynamamaları ve araçların ön koltuklarına oturmamaları gibi güvenli yaşam için dikkat etmeleri gereken genel kuralları içeren önemli bilgiler aktarıldı. Trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapılarak, denetleme sırasında kullanılan araç ve gereçlerle ilgili bilgiler verildi” dedi.