Bülent CİVANOĞLU-Faruk KAHRAMAN, ()- CUMHURBAŞKANLIĞI Muharrem ayı nedeniyle aralarında Bursa'da aşure dağıttı. Bursa Ulucamii avlusunda öğle namazından sonra dağıtılan 10 bin kase aşure ikramına Cumhurbaşkanlığını temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı katıldı.
Geçen yıl İstanbul ve Ankara’da ilki düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Aşure ikramı bu yıl 14 büyükşehirde yapıldı. Bursa’da öğle namazının ardından Ulucamii avlusunda yapılan ikrama Cumhurbaşkanlığını temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala katıldı. 250 kiloluk tencerede yapılan aşurenin üzeri nar taneleri ile kaplandıktan sonra aşçılar tarafından şeker hamurundan hazırlanan yıldızlar ile Cumhurbaşkanlığı Forsu oluşturuldu.
Öğle namazı ardından Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaselere doldurdukları 10 bin kase aşureyi çevredekilere ikram etti. Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene seçilmesinin ardından Muharrem ayında ilk kez İstanbul ve Ankara’da aşure ikramını başlattığını hatırlatarak, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanımızı temsilen burada bulunmaktayım ve selam ve sevgilerini getirdim. Aşure ayı tüm tarih boyunca acı ve sıkıntıların yaşandığı bir ay olmuştur. İnşallah Aşure ayı dünyadaki insanların, Müslümanların birliğine beraberliğine bir vesile olur." 

FOTOĞRAFLI