Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) koordinatörlüğünde bu yıl 8’incisi düzenlenen Antalya Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı’nda yerini aldı.

Expo Center’da gerçekleştirilen fuarda, bilişim ve teknoloji anlamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler, kurulan stantta tanıtıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen VR Mersin, akıllı toplu taşıma, mezarlık bilgi sistemi, akıllı aydınlatma otomasyon sistemi, akıllı kavşak uygulaması ve akıllı bisiklet hizmetleri örnek projeler olarak sergilendi. Dünya çapında 5 ödül alan, Mersin genelinde 272 noktanın havadan, karadan ve gece-gündüz görüntülerinin yer aldığı, 360 derece sanal tur yöntemi ile adeta bir açık hava müzesi niteliğindeki uygulaması ile Türkiye’de bir ilk olan VR Mersin projesi fuarın gözdesi oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı tüm fuarlarda ilgi odağı olan ve vatandaşlardan tam not alan VR Mersin Antalya fuarında da yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlığa gelerek yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için oluşturulan mezarlık bilgi sistemi ile vatandaşlar mezar yerlerine, görsellerine, mezar yerinin haritalarına ulaşabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in trafik sorununa çözüm olması açısından hayata geçirdiği akıllı kavşak uygulaması da teknoloji fuarında yerini aldı. Türkiye’de kullanım alanının az olduğu akıllı kavşak uygulaması Mersin’de hayata geçti. Kavşağa bağlı kameralar sayesinde her yöndeki araçların sayısını tespit eden bu sistem, trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetiyor.