Serkan ÖZDEMİR- Şevket YILMAZ / SOMA(Manisa), () - TÜRK Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Soma'da faciada yaşamını yitiren madencilerin yakınlarıyla bir araya geldi. 301 kişinin öldüğü facia sonrası toplanan 1 milyon 53 bin TL'lik yardım parasını yakınlarını yitiren ailelere dağıttı.
Maden faciayla sarsılan Soma'ya gelen Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Can ve Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Biçer ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma İlçe Mezarlığı'nda 39 maden şehidinin kabrini ziyaret etti. Akar ve beraberindekiler, mezarların başına karanfil bırakarak dua etti.
AİLE BAŞINA 3 BİN 500 TL
Soma faciasının ilk gününden itibaren Türk Kızılay'ı olarak vatandaşların yanında olmaya gayret sarf ettiklerini belirten Akar şunları söyledi:
"Kara gün dostu Kızılay'ın görevlerini ifa etmeye gayret ettik. Burada kardeşlerimizin yanında olduk. Çeşitli maddi ve manevi yardımlarımız oldu. Bugün de Soma'da bir programımız var. Soma'da şehitlerimizin yakınlarına Soma faciasından beri bizim hesaplarımızda hayırseverlerin yolladığı ve biriktirmiş olduğumuz paralardan onların arasında bir taksimat vaziyetteyiz. Yardım miktarı olan 1 milyon 53 bin lira, 301 madenci ailesine dağıtılacak. Bayramdan önce Soma'ya gelerek bayram hediyelerini kendilerine takdim edersek, aileler bayramda harçlık yaparlar ve ihtiyaçlarını alırlar diye düşündük. Aile başına 3 bin 500 TL verilecek."
YEMEKTE AİLELERLE BULUŞTU
Beraberindekilerle kabristandan ayrılan Akar, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile AK Partili Soma Belediye Başkanvekili Ali Tulup'u makamında ziyaret etti. Akar, ziyaretlerinde Kızılay faaliyet fotoğraflarının bulunduğu albüm ve içinde lokum bulunan kumbara kutusu hediye etti. Buradan Soma Öğretmenevi lokaline geçen Akar, kurumunun Soma şubesi tarafından organize edilen yemekte madenci aileleriyle bir araya geldi. Akar, Kızılay tarafından madenci yakınlarının hesaplarına yatırılan 3 bin 500 TL yardım paralarının banka dekontlarını dağıttı. Madenci çocuklarına ise oyuncak bebek, araba ve çanta ile kırtasiye malzemesi dağıttı.
MADENCİ YAKININDAN TEPKİ
Yemeğe katılanlardan faciada oğlu Uğur Çolak'ı yitiren Gülsüm Çolak, AK Parti üye ve yöneticileriyle aynı yemek masasına oturduğu sırada "Bu kadar mı ucuz canlar? 301 kişinin etini yiyorsunuz, kanını emiyorsunuz. Doyun. Gözünün nuruna hasretim ben çocuğumun. Yazıklar olsun" dedi.
Gülsüm Çolak'ı yanında bulunan madenci yakınları sakinleştirerek bulunduğu yerden uzaklaştırdı.

FOTOĞRAF