Fatsa Fen Lisesinin eski mezunları düzenledikleri pilav gününde bir araya gelerek ihtiyaç sahibi öğrenciler için ‘mezun fonu’ oluşturdular.

Okul önünde düzenledikleri etkinlikte hem hasret giderdiler hem de oluşturdukları fon ile maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardım kampanyası için çalışma yaptılar. Organizasyon temsilcisi olan ve halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Nihat Karabacak gerçekleştirdikleri kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, "Fatsa Fen Lisesinden mezun oldum. O dönemden bu güne böyle bir düşüncemiz vardı. Şu an böyle bir oluşumun içine girdik. İleride hedefimiz büyük. Çeşitli üniversitelerde güzel meslek dallarında okuyan arkadaşlarımız var. İnşallah mezun olduklarında, mesleklerini ellerine aldıklarında mezun olduğumuz lisemizde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerimize mezun fonu veya dernek kurmak amacındayız. Bunu organize edecek gurubumuzda var. Her geçen yıl mezunlarımızın katılımı ile büyüyeceğiz. Bu bir başlangıç oldu. Fazla arayı soğutmadan mezunlarımızla, öğretmenlerimizle bir araya geleceğiz. Okuyan öğrencilerimize faydalı olmaya çalışacağız" dedi.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ise, “Öğrencilerimiz gerçekten farklı bir fikir üretmişler. Tüm diğer okullar da ki öğrencilere de bu geliştirdikleri proje örnek olur. Öğrencilerimizin bu konularda duyarlı olması iyi eğitim almalarından geçiyor” diye konuştu.