AK Parti'den yeniden milletvekili adayı olarak gösterilmesi Ankara kulislerinde "sürpriz gelişme" olarak yorumlanan AK Partini'nin ekonomi kurmaylarından Ali Babacan konuyla ilgili ilk kez konuştu.

"BAŞBAKAN ARADI 'KAL' DEDİ"

Habertürk TV canlı yayına katılan Ali Babacan yeniden aday olması ile ilgili "Son saatlere kadar ara vermeyi düşünüyordum. Adaylık için de başvurmadım. Fakat son gün, cuma namazı sonrası sayın Başbakanımız aradı ve 'Kalmanı istiyoruz' dedi." diye konuştu.

ERDOĞAN ELEŞTİRİSİ!

Babacan 7 Haziran öncesinde yaşanan AK Saray- Merkez Bankası gerilimi ile ilgili de çarpıcı ifadelerde bulundu. Babacan "Ne zamanki Merkez Bankası güveni zedelendi sallandık. Ne zamanki Merkez Bankası'na güven sağlandı toparlandık." dedi. Ali Babacan'ın bu sözleri akıllara 7 Haziran öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası arasında yaşanana gerilimi getirdi. Erdoğan faiz artırımı konusunda yaptığı açıklamalarda Merkez Bankası'na sert sözlerle yüklenmiş hatta Başkent kulislerinde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifanın eşiğinden döndüğü konuşulmuştu.


HABERLER.COM