Kar başladı! Birçok ilde okullar tatil edildi


Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre dün gece başlayan kar yağışı etkisini artırarak yurdun büyük bir kesiminde etkili olacak. Birçok kentte kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi


SAMSUN'A KAR YAĞACAK MI?
MGM 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, rakımı yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Ordu'nun geneli ve Samsun'un doğu ilçelerinde yağışların, akşam saatlerine kadar devam edecegi özellikle kıyı kesimlerinde kuvvetli (40-70 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ
Ankara'da günlerdir beklenen kar yağışı etkili olurken öğrenci ve veliler okulların tatil edilip edilemeyeceği konusunda meraklı. Ankara'da okullar tatil mi konusunda Valilik'ten henüz bir açıklama yapılmadı. 

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?
Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında özellikle hafta sonu, sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği vurgulandı. Buna bağlı olarak pazar günü kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.

ADIYAMAN'DA OKULLAR TATİL
Sincik Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 27 Aralık 2019 Cuma günü, ilçe merkezindeki okullar ile İnlice, Alancık, Yarpuzlu, Eskiköy, Peyizge, Karaköse, Sakız, Serince, Hecik, Pınarbaşı ve Karasu Köyü okulları 1 gün süreyle tatil edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

KAYSERİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Kar yağışı İçanadolu bölgesinde etkisini hissettirirken tatil haberleri de peş peşe geldi. 
Kayseri’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yahyalı İlçe Kaymakamlığı ilçesinde yüksek kesimlerdeki 17 mahallede yapılan taşımalı eğitime, yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi. İlçede yoğun kar ve tipi nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin yol açma çalışmaları sürdürülüyor.

KÜTAHYA'DA EĞİTİME KAR ARASI 
Domaniç ilçesi Kocayayla mevkisinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yolda kalan araçlar, Karayolları ekipleri ve vatandaşların yardımı ile çekiliyor. Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışmaları yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA 5 OKULDA KAR TATİLİ
Kahramanmaraş'ın Göksun, Çağlayancerit, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Andırın ilçelerinde kar nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.
Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın Göksun'un tamamında, Çağlayancerit'in Bozlar ve Helete Mahallesi hariç tüm okullarda, Andırın'da 4 mahallede, Onikişubat ilçesinde 7 mahallede ve Dulkadiroğlu ilçesinin Bertiz bölgesindeki 16 mahallede eğitime ara verildiği kaydedildi.

BOLU'DA KAR TATİLİ 
Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre dün akşam başlayan kar yağışı gece ve sabah saatlerinde de etkili oldu.  Hava sıcaklığının 0 dereceye düşmesi beklenirken vatandaşlar okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda merak içerisinde.
Bolu'da okulların tatil edilmesiyle ilgili valilikten açıklama geldiği anda haberimizde yer alacaktır.

ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL OLACAK MI?
Eskişehir'de uzun süreden bu yana beklenen karlı hava perşembe gününden itibaren etkili olacak. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi. 
Okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Valilik'ten henüz bir açıklama gelmedi.

BURSA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Bursa'da da soğuk hava etkisini gösteriyor. Cuma günün itibaren Bursa'da kar yağışı yağmurla birlikte etkili olacak.


KONYA'DA KAR DEVAM EDİYOR
İç Anadolu bölgesinde soğuk hava kar şeklinde kendini gösterirken Konya'da da bu geceden itibaren etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre kar yağışı hafta başına kadar Konya'da etkili olacak.
Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Konya Valiliği'nden henüz bir açıklama gelmedi.