Trabzon dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Türkiye’de yapılacağı daha önce açıklanan ancak hangi şehirde düzenleneceği merak konusu olan 2019 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasının Trabzon’da yapılacağı, Uluslararası Boks Federasyonunun sitesinde yer aldı.

Milli Takım Antrenörü Cahit Süme, aynı zamanda 2020 Olimpiyatlarının elemesi niteliğinde olacak olan dünyanın en önemli kadın boks organizasyonunun Trabzon’da yapılacak olmasının çok önemli ve gurur verici olduğunu söyledi.

Bu şampiyonada madalya kazanacak boksörlerin milli gururun yanı sıra 2020 Olimpiyatlarında seri başı olarak kuraya gireceklerinin de altını çizen Süme, “Trabzon insanının desteği, sporcularımızın kürsüye çıkması açısından itici bir güç olacak. Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç ve Asbaşkanımız Mustafa Akkaya bu organizasyonun alınmasında büyük uğraşlar verdiler” şeklinde konuştu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise, “Trabzon daha önce de böyle önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptı ve her anlamda başarılı oldu” ifadelerini kullandı.