Tüm Türkiye’yi yasa boğan, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayına tepki veren halk otobüsü işletmecisi Hüseyin Üçüncü, araç içindeki televizyon ekranından gün boyu Özgecan’ın fotoğrafını yayınladı.
Yakılarak öldürülen Özgecan Aslan’ın fotoğrafının yanına Akçakoca bu alçakça saldırıya kayıtsız kalma ifadelerinin yazıldığı dijital afiş hazırlayan Hüseyin Üçüncü, gün boyunca otobüs içindeki TV ekranından afişi yayınlayarak tepkisini gösterdi. Üçüncü’nün hazırlattığı kınama afişi, halk otobüsüne binen yolcuların dikkatini çekerken, yolcular cinayete tepki verip katliamı kınayarak, Özgecan’ın katillerine lanet okudular.
Halk otobüsü işletmecisi Hüseyin Üçüncü, ülkede yaygınlaşan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve son olarak da Özgecan’ın öldürülmesiyle tüm ülkede infiale yol açan bu alçaklıklara karşı tepkisini vermek için bu yöntemi seçtiğini ifade etti.
Şehir içi halk otobüsünü kullanan yolcuların da cinayete karşı çok öfkeli olduklarını gördüğünü söyleyen Üçüncü, bu acıyla birlikte kadın cinayetlerinin son bulmasını isterken, devletin de gerekli tedbirleri alarak bu suçlara yönelik cezaları arttırmasını beklediğini sözlerine ekledi.