Samsun'da çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı Samsun'da çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Samsun Valisi Orhan Tavlı,  Bafra’da Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu, faaliyete geçtiğinde bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Bölge halkının ulaşım ve depolama gibi ara giderler olmadan sağlıklı, kaliteli ve taze gıdaya uygun fiyatla ulaşması sağlayacak olan Samsun Bafra TDİ Sera OSB ile tarımsal ürünlerin sanayiye entegrasyonu hızlanacak ve ihracatla birlikte ülke ekonomisine katkı sağlanağını kaydeden Vali Tavlı, "Tüm işletmeler aktif olarak faaliyete geçtiğinde bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan Bafra TDİ (Sera) OSB, bu alanda yapılan yatırımların her geçen gün genişleyerek büyümesine katkı verecek ve ekonomimize katma değer sağlayacak" dedi.

Samsun Bafra TDİ Sera OSB'nın detayları hakkında bilgi veren Vali Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplam bin 194 dekar alanda kurulacak olan Sera Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 sera parseli, 60 dekar endüstriyel tarıma yönelik sanayi tesis alanından oluştmaktadır.29 adet 24 dekar, 1 adet 40 dekar büyüklüğündeki sera parsellerinin yer aldığı Bafra Sera OSB alanında sebze, süs bitkileri, fide yetiştiriciliği gibi modern, tam otomasyonlu ve iklimlendirmeli seralarda tarım 4.0 koşullarına uygun, sürdürülebilir, izlenebilir ve tarım teknoloji entegrasyonunun sağlandığı kontrollü üretim yapılacak ve ülkemizin tarımına katkı sağlanacaktır. Sanayi tesis alanında soğuk hava deposu, sebze-meyve kurutma tesisleri, paketleme tesisleri, sera ekipmanları ve otomosyon ekipmanları gibi ihtisas konusuna uygun fabrikalar kurulacaktır. Tüm işletmenler aktif olarak çalışmaya başladığında bin 500 kişiye istihdam alanı oluşacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı kredi desteğiyle tüm altyapı yatırımlarımız tamamlanmıştır. Belirtilen alt yapı ve üst yapı yatırımlarının bütünleşmesiyle birlikte Bafra Sera OSB bölgesi, tam anlamıyla bir yeşil OSB bölgesi olacak, bölgemizin sağladığı iklim, liman, lojistik köyü, dış pazara yakınlık gibi avantajlarla ülkemizin geleceğine önemli katma değer yaratacak milli  bir yatırım hamlesi olacaktır. Bafra’mıza, Samsun’umuza ve ülkemize hayırlı olsun."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.