Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer, dul ve yetim ailelere Ramazan ayın manevi ruhuna uygun bir şekilde ziyaretlerine devam ediyor.
Her yıl ramazan ayında ilçe merkezindeki farklı noktalarda iftar sofrası kuran Viranşehir Kaymakamlığı, bu yılda farklı bir anlayış ile İftar sofrasını ilçede bulunan dul ve yetim ailelerin evine taşıdı.
Kışla ve Kale Mahallelerindeki aileleri ziyaret eden Kaymakam Dr Huzeyfe Citer, aileler ile samimi bir havada sohbet etti, evdeki çocuklarla şakalaştı.
Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştıklarını belirten Citer şunları kaydetti:
"Toplu iftar programı yerine vatandaşlarla birlik aynı sofrada iftar yapmaya karar verdik. Ramazan boyunca yapmış olduğumuz hane ziyareti ve iftarlarla bu kararımızın çok isabetli olduğunu gördük. Vatandaşlarımızın bizlere gösterdiği samimiyet ve içten bizleri çok mutlu etti."
Ramazan dolaysıyla ziyaret ettiği evlerde özellikle yetim çocuklarla ilgilenen ve onları oyuncaklarla sevindiren Citer, çocuklarla diyalog kurmakta güçlük çekmiyor. Citer’den önce çekinen yetimler bir süre sonra Citer’i çok seviyor. Yetimlerle ilgilenmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Citer, "Onlar bizlere emanettir. Onları kollamak korumak maddi ve manevi bir gerekliliktir. Sadece yetimleri sevindirmiyoruz, bizler yetimlerle de seviniyoruz"dedi.