Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, () - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Gazeteci Naci Sapan, hem Türkiye'de hem de bölgede partisine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Çünkü, içinde bulunduğumuz bu kaos ortamı, insanları hem yorgun hem bezgin bir hale getirmiş ve bir an önce bu ortamdan kurtulmak istiyorlar. CHP; barış, kardeşlik, birlikte yaşam, silahlardan uzak bir yaşam diyor" dedi.
CHP Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili gazeteci Naci Sapan, merkez Yenişehir ilçesindeki seçim bürosunda gazetecilere gündem ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır'da yaptıkları seçim çalışmalarında rahat olduklarını ifade eden Sapan, partisi ve kendisine yönelik halkın ilgi ve teveccühünün olduğunu söyledi. Sapan, "Başta CHP'nin genel politikalarına bir teveccüh var, kent merkezinde de benim şahsıma bir teveccüh var. Diyarbakır'da 40 yıl boyunca gazetecilik yapmam, yaşanan sorunlarla ilgilenmiş olmam ötürü insanların bana karşı bir ilgi ve alakası var. Bu ilgi ve alakayı da 1 Kasım seçimlerine yansıtacağız. Hem Türkiye'de hem de bölgede CHP'ye ihtiyaç var. Çünkü içinde bulunduğumuz bu kaos ortamı, insanları hem yorgun hem bezgin bir hale getirmiş ve bir an önce bu ortamdan kurtulmak istiyorlar. CHP; barış, kardeşlik, birlikte yaşam, silahlardan uzak bir yaşam diyor. Gelecek kurgusunu çok iyi tespit edip, çocuklarımıza bırakacağımız barışçıl bir Türkiye sloganıyla hareket ediyoruz. İnsanların bunlara ihtiyacı var. İnsanlarımız artık kan, silah görmek istemiyorlar. Ama bölgede 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan bu olaylar vatandaşı bezgin bir hale getirdi. Vatandaşlar aynı zamanda kızgınlar. Uzun bir süre barış zemini var denildi ama 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra tam bir savaş atmosferine girdik ve bu durum insanların huzurunu kaçırdı. Şimdi bu huzuru tekrar sağlayabilmenin yolu, CHP açısından araya girmektir, arada durmaktır ve barış mesajlarıyla vatandaşlara gereken mesajı vermektir"dedi.
"CHP'DEN UZAKLAŞAN BİR SEÇMEN KİTLESİ VAR"
Mevcut siyasi konjonktür gereği, CHP'den uzaklaşan bir seçmen kitlesinin olduğunu anlatan Sapan, 1 Kasım seçimlerde bu tablonun değişeceğine vurgu yaparak, “CHP'den uzaklaşan bir seçmen kitlesi var. Ama aynı zamanda sosyal demokratik bir damar var. O damar henüz kopmamış. Damardaki kan akışı zayıflamış, durağan hale gelmiş ama tamamen ortadan kalkmamış. Özelikle 1 Kasım seçimlerinde, bu damarlardaki kan akışının süratlendiğini görüyoruz. Seçimlere yakın bir dönemde bunun daha da süratleneceğini, CHP'nin mutlak suretle Diyarbakır'da eski konumuna gelmezse bile, yüzde 50 oranda bunu başaracağına inanıyorum. Beklenmedik bir sonuçla karşılanmayı aklımdan geçirmiyor değilim"dedi.
"ELDE SİLAH VARKEN BARIŞI KONUŞMAK ZORDUR"
Bölgede son dönemlerde artan şiddet olaylarına da değinen CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Naci Sapan, bölge halkının barış ortamında kardeşçe bir yaşamı istediklerini aktardı. Sapan, "Elde silah varken barışı konuşmak zordur. Barış demokrasilerde olur. Demokrasiyi içselleştirirseniz, kendi içerisinde derinleştirirseniz barışa zemin yaratmış olursunuz. O nedenle kimin elinde silah varsa, o silahları mutlak suretle elden bırakmalılar. Yurttaşlar da, silahlardan, çatışmalardan bıktıklarını, yorgun düştüklerini, ekonomilerinin sarsıldığını, geleceklerini kurgulayamadıklarını söylüyor. Ortaya iki şey çıkıyor, birincisi insanların ekonomisi çökmüş, ikincisi ise, barış ortamında kardeşçe bir yaşam isteği. Bu ikisi olmadığı sürece insanların yaşamıyla ilgili bir plan ve program yapması da mümkün değil"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI