SİVAS'ta sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto etti.
Sivas'ta Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları'nın üyeleri ile çok sayıda vatandaş terörü lanetlemek için akşam saatlerinde kent meydanında topladı. Dev Türk bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerindeki kaldırımda yürüyen grup bir süre sonra yola indi. Bulvarı çift taraflı olarak trafiğe kapatan grup, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak Sivas Devlet Hastanesi önüne geldi. Buradan tekrar kent meydanına dönen grup, 50'inci Yıl Kavşağı'nda İstiklal Marşı okudu. Yaklaşık 1 buçuk saat boyunca çeşitli sloganlar atarak bulvar üzerinde yürüyen grup daha sonra Atatürk Caddesi'ne geldi. Grup burada AK Parti il binasının olduğu sokağa yönelerek çeşitli sloganlar attı. Sokağa doğru yürümek isteyen ancak polis barikatıyla karşılaşan grup burada ülkücü yemini ettikten sonra dağıldı. Grubun yürüyüşü sırasında polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.
SUŞEHRİ'NDE BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ
Hakkari'deki bombalı terör saldırısının ardından Sivas'ın Şuşehri İlçesi'nde Ülkü Ocakları tarafından 'Teröre lanet yürüyüşü' düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşte 'Dişe diş kana kan intikam intikam' sloganları atıldı. Yürüyüş sonrası Ülkü Ocakları adına basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetimi Üyesi Onur Yahşi, "Şu anda içimiz yanıyor. Tek üzüntümüz şehitlerimizin yanında olamamak. Onlar şehit olurken burada bir şey yapamamak. Siz tepkisiz kalanlar, çeşitli korkulardan sesini çıkaramayanlar, siz sustukça şehitlerimiz daha fazla ölecek. Şehit kardeşlerimiz her daim aklımızda, biz her zaman yanlarındayız. Şehitler ölmez. Gerekirse tüm Suşehri ölecektir fakat PKK ve tüm bölücüler eninde sonunda cezasını bulacaktır" dedi.
Grup açıklamanın ardından Suşehri İlçe Jandarma Komutanlığı'na yürüdü. MHP İlçe Kadın Kolları üyeleri buradaki nöbetçi astsubaya başsağlığı dileyerek Türk Bayrağı verdi. Nöbetçi astsubay Türk Bayrağını öperek teslim aldıktan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.
FOTOĞRAFLI