Samsunspor, Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Altınordu maçının hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktör Ümit Özat, takımın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Her maçın kendine özgü havasının olduğunu belirten Ümit Özat, “Yaklaşık 4-5 antrenmanımız kaldı. Onları da kullanıp Altınordu maçına hazır olacağımızı düşünüyorum” dedi.

PTT 1. Lig’de her takımın 3 puan için çalıştığını belirten Özat, “Hiç kimse 1 puana razı değil. Kümede kalmaya oynamıyor, herkes şampiyonluğa oynuyor. Bizde herkesten daha çok şampiyon olmayı istiyoruz. Maç başı 1.8-2 puan ortalaması ile gitmek istiyoruz. Öncelikle bu ligin beklide en uzun birlikte oynayan tek takımı ile başlayacağız. Her maç zor” diye konuştu.

“GENÇLERE ŞANS TANIYACAĞIM”

Kulüpte gençlere şans tanıyacağının altını çizen Özat, “17-18 kişilik kemik bir kadro ile yola çıkacağımızı dün oyuncularımıza söyledim. Bu takımda antrenman yapan herkesin en az 15-20 maç oynayacağını ve hepsine şans vereceğimi oyunculara söyledim. Benim amacım dışarıdan kimsenin gelip de 1 aydır burada 35-40 derecelerde antrenman yapan oyuncuların yerine forma alması değildir. Dolayısıyla bu takımda 1 aydır bu eziyeti kim çekiyorsa formayı da onun taşıması gerektiğini düşünüyorum. Ama futbolda günü gününü tutmuyor. En fazla 1 ya da 2 oyuncu aramıza katılır. Gelen oyuncuya hiçbir antrenör ‘yok’ demez. Kadroyu gördüğümde 3-4 takviye ile iyi olacağını söyledim. O zamandan bugüne Ekigho ve Kone geldiğine göre en fazla 1 ya da 2 takviye yapabilirsek yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNA OYUNCU KAZANDIRMAK BENİM KARİYERİMDEN ÖNEMLİ”

Takımda 4-5 tane Samsunlu oyuncu oynatmak istediğini ifade eden Özat, “Hazırlık maçları ölçü olmaz. Hazırlık maçları, gençlerin zaman dilimi içerisinde verebileceklerinin en iyisini vermeleridir. Ben bu takımın yaş ortalamasını 22’lere çekmek istiyorum. Oynayanların da bunlardan çok daha fazlası olduğunu düşünmüyorum. Biz genç teknik adamlar olarak genç oyunculara güvenmezsek ve onlara bu fırsatı vermezsek bunları kim oynatacak. Sabitleşmiş bir fikrim yok ama takımın içerisinde 4-5 tane Samsunlu oyuncu oynatıp bir jenerasyon oluşturmak istiyorum. Bu tek başıma yapabileceğim bir iş değil. Bunları yaparken belki yara da alacağız. Oyuncu kazanmak ve Türk futboluna oyuncu kazandırmak benim kariyerimden daha öncedir. Bu temeller atıldıktan sonra skor ve başarı eninde sonunda gelir” ifadelerini kullandı.