AMASYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan “Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü” kapsamında, Amasya'da engelli öğrencilere tablet bilgisayar ve interaktif gözlük dağıtıldı.

Dağıtım törenine, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, okul idarecileri ve öğrenciler yer aldı.

Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, devletin bütün vatandaşların teknolojik imkanlardan üst düzeyde faydalanmaları için önemli yatırımlar ve projeler üretmeye başladığını söyledi.

Engelli vatandaşların yetenekli ve zeki insanlar olduğunun altını çizen Çomaktekin, şunları kaydetti: 

"Onlara fırsat verildiğinde, sosyal hayatın içinde olduklarını ve toplumun gelişmesi için olumlu katkılar sunduklarını görüyorsunuz. Buradaki öğrencilerin mutlu olmaları ve hayata hazırlanabilmeleri için Milli Eğitim Müdürümüzün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz ile çalışma arkadaşlarının, öğretmenlerimizin büyük gayretleri vardır. Devletimizin imkanları arttıkça insanlarımıza sunduğu hizmetlerin kalitesi de artıyor. Bu projeyi hayata geçiren bakanlıklarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrencilerimize katkı sunacak öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Güneş ise bilgisayar kullanımında fiziksel engeli bulunan öğrencilerin, dağıtımı yapılacak tablet bilgisayarlar ve portatif gözlükler sayesinde, internet erişimine kavuşarak, alacakları eğitimlere aktif katılım sağlayacaklarını ifade ederek, dağıtılacak ekipmanların toplam değerinin 15 bin lira olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından tablet bilgisayar ve özel gözlüklerin dağıtımını yapan Çomaktekin, öğrencilerle sohbet ederek, cihazları inceledi.