Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Sami Erol, artık kriz tanımları ve parametrelerin değiştiğini belirterek, 2015 yılının AR-GE, yüksek teknoloji ve kalite yılı olacağını söyledi.
Sami Erol, Aktaş Holding olarak 2014 yılına iddialı projelerle başladıklarını belirterek, “Dış faktörlerin 2014 yılında çok önemli etki yapacağını biliyorduk. Buna rağmen 2014 yılında hedeflerimizi yakaladık. Global bir şirket olmanın zorlukları, riskleri iyi yönetebildiğinizde fırsatlara dönüşebiliyor. Global anlamda olan riskleri 2014 yılında fırsata dönüştürdüğümüzü düşünüyoruz. Geçen yıl ihracat yaptığımız ülke sayısını 100’e ulaştırdık. 2014 yılı ciro artışının yanı sıra daha çok karlı olan teknolojiye, AR-GE’ye, yenilikçi ürünlere alt yapı oluşturduğumuz bir yıl oldu” dedi.
“YENİ ÜRÜNLER 2015’E DAMGASINI VURACAK”
2015 yılının Aktaş Holding için daha çok iddialı olacağının altını çizen Erol, “2015 yılı, 2014 yılında hazırlığını yaptığımız projeleri görme yılı olacak. 2015 yılında global pazarda yeni geliştirdiğimiz ürünlerin ciromuzu arttıracağını, marka değerimizi yükselteceğini düşünüyoruz. Yeni ürünlerimizden seri üretime geçeceğimiz ürünlerimiz olacak. Tren körüğü, tam otomatik sistem diye tanımladığımız süspansiyon sistemleri, su yalıtımı konusun olan membran, yapı kimyasallarında yeni ürünler, havacılık ve uzay sanayisine zaten ürettiğimiz, ama yeni ürünlerle yelpazeyi genişlettiğimiz ürünler 2015 yılına damgasını vuracak” diye konuştu.
“KRİZ TANIMLARI VE PARAMETRELER DEĞİŞTİ”
Ekonominin kırılganlığın arttığını dile getiren Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ulusal coğrafyada ve global anlamda kriz tanımları ve parametreler değişti. Dolayısıyla bunun kur etkisi, pazardaki arz-talep ilişkisi gibi çok değişken etkilerini görüyoruz. Ama artık şirketlerin bu tanıtımları değiştirip pazarda bu zorluklarla baş edebilecek çözümlerinin oluşması gerekiyor. Biz de geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu tür durumlara daha çok hazırlıklıyız. İhracat ağırlıklı çalışan bir grup olarak kur etkileri ya da jeopolitik yapıların oluşturduğu etkiler bizi de etkileyecek, fakat bunlar için senaryolarımız, aksiyonlarımızla bütçe döneminde hazırlanarak yol alacağız. 2015 yılı kalite ve verimliliğin yanına yeni ürünlerin özellikle pazarda çok daha yüksek teknolojik algı yatan ürünlerin devreye girdiği, böylece kur etkileri, pazardaki değişken talep etkilerinin minimize edildiği bir yapı hedefliyoruz.”