Yozgat’ta 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte kapatılan belde belediyelerinin araçları toplanarak İl Özel İdare Müdürlüğü hurdalığına çekildi.
Yozgat’ta 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte 31 belde belediyesi köye dönüştürüldü. Köye dönüştürülen belediyelerin makine parkındaki araçlar İl Özel İdare Müdürlüğü araç pakına çekildi. Ancak araçların büyük bir bölümü eski ve kullanılamaz olduğu gerekçesiyle hurdalığa çekildi. Hurdalığa terk edilen araçlar içerisinde itfaiye aracı, çöp arabası, ambulans, otobüs, iş makinesi gibi çok sayıda araç yer alıyor. Yol kenarında hurdalığı gören vatandaşlar, bazı araçların oldukça iyi gözüktüğünü belirterek, araçların hurdalıkta çürümeye terk edilmesine tepki gösterdi. Birçok belediyenin makine parkında eksiklikler olduğunu ve ihtiyacı olan kurumlara bu araçların tahsis edilebileceğini ifade eden Yalçın Yaşar, “Bu araçları hurdalıkta çürümeye terk etmek en kolayı. Araçların bakım ve onarımı yapılarak ihtiyacı olan belediyelere verilemez mi? Bu araçlar ihtiyacı olan kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına veya derneklere verilemez mi? Kullanılamaz durumda ise neden ihale ile hurda olarak bir önce satılıp özel idareye gelir sağlanamaz mı?” diye konuştu.
Özel İdare Yetkilileri ise, kapanan belde belediyelerindeki araçların özel idare bünyesine alındığını belirterek, “Kullanılabilir durumda olan araçlar İl Özel İdaresi bünyesinde bakım ve onarımı yapılarak değerlendirilirken. Kullanılamaz durumda olanlar ise hurdaya ayrıldı. Önümüzdeki dönemlerde ihale yapılarak buradaki hurda araçlar satışa çıkartılacak” dedi.