Başkent Londra’nın batısındaki Dalston kentinde bulunan Mangle gece kulübünde insanların eğlendiği sırada birden herkes dışarı çıkmaya başladı. Olayı yaşayanlar 'çabuk gidin' 'herkes dışarı' seslerini duyduklarını hatta birkaç el havaya ateş edildiğini söylüyor.

Yüzlerce kişi olayın tam ne olduğunu anlamadan kendini dışarı attı. Saldırının hedefinde ise sadece 2 kişi olduğu belirtiliyor. İki kişiyi hedef alan asitli saldırı 20 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kurbanlar hissettikleri ıslaklığın önce su olduğunu sandıklarını, ancak durumu daha sonra farkettiklerini belirtiyor.

Saldırının kurbanları arasında yer alan 22 yaşındaki Avustralyalı model Isobella Fraser o sırada kızkardeşi Prue ile birlikte gece kulübündeydi.  Asitin sprey halinde arkasından sıkılması  sonucu kolunda ve sırtında kimyasal yanıklar oluştu.  Genç kadın olayın bir terör saldırısı olduğunu düşünüyor.  İlk anlarda kendilerine zehirli gaz verildiğini sandıklarını,  nefes alamadıklarını kısa bir süre sonra ise omzunda büyük bir acı hissettiğini anlatıyor.

Olayla ilgili ise İngiliz polisi her yerde Arthur Collins isimli adamı arıyor. Adete kovalamacaya dönen polis takibinde polis ekipleri son olarak adamın bir milyon pound değerindeki lüks evine baskın yaptı. Evde yasa dışı silahlar ve uyuşturucu bulundu. Collins ise ortalarda yok. Adamın televizyon yıldızı olan sevgilisi  Ferne McCann ise erkek arkadaşını polisle konuşmaya zorladığını söylüyor.