Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından yürütülen ‘Türkçe İçin Söyle’ çalışması kapsamında ‘Kerkük Zindanı’ türküsü seslendirildi.

Sakarya Üniversitesi bünyesindeki Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerin, Türkçelerini geliştirmek için Sakarya Üniversitesi TÖMER tarafından “Türkçe için Söyle” çalışması kapsamında daha önce “Gel Gör Beni” ve “Severim Ben Seni” ilahileri seslendirilmişti. Son olarak ‘Kerkük Zindanı’ türküsü Türkçe eğitimi alan uluslararası öğrenciler ve Türkçe okutmanlar tarafından seslendirdi. Son zamanlarda adından sıkça bahsettiren “Kerkük Meselesi”ne ve Kerkük’teki Türkmenlerin durumlarına dikkat çekmek için Sakarya Üniversitesi bünyesinde öğrenim gören Türk dünyasının farklı coğrafyalarından ve diğer ülkelerden öğrencilerin de yer aldığı çalışmada Kerkük’ün tarihi ve türkü hakkında bilgilere de yer verildi.

Çeşitli enstrümanlar eşliğinde farklı dillerdeki öğrencilerin seslendirmesiyle hayat bulan türkü SAÜ Uzaktan Eğitim Merkezi stüdyolarında çekildi. Türkü için çekilen klibin sosyal medyada ilgi görmesi, böylece Kerkük meselesi ile Kerkük’teki Türkmen varlığına dikkat çekmesi bekleniyor. “Türkçe İçin Söyle” kapsamındaki türkü ve şarkıların Türkçe olarak seslendirilmesine uluslararası öğrencilerin çok ilgi gösterdiğini belirten Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur ve düzenleme ekibinin sorumlusu Okutman Harun İlçioğlu, gündemde olan “Kerkük Meselesi”nden dolayı “Kerkük Zindanı” adlı türküye de farklı ülkelerden öğrencilerin çok ilgi gösterdiğini ve böyle bir çalışmada yer almak isteseler de türkünün içeriğinden dolayı Türk dünyası coğrafyasından ve diğer ülkelerden sınırlı sayıda öğrenciye yer verebildiklerini belirttiler.