AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, partinin 14 kuruluş yıl dönümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “AK Parti 7’den 70’e, büyükten küçüğe, her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın yegane umudu oldu. AK Parti Türkiye’nin omurgası olan bir partidir” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından, partinin 14. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi. Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısına, partinin eski İl Başkanlarında katıldığı toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, belde ve ilçe Belediye Başkanları ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Yurdunseven partinin 14 yaşına girdiğini hatırlatarak, AK Parti ile birlikte Türkiye’de bir çok şeyin değiştiğini ifade etti. Partinin kuruluşu ve aradan geçen 14 yıllık süre zarfında yürütülen faaliyetler ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yurdunseven şu ifadelere yer verdi:
“2001 yılında partimizin temelleri ilimizde atıldı ve partimiz bütün Türkiye’yi kucaklayan bir parti oldu. AK Parti 7’den 70’e, büyükten küçüğe, her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın yegane umudu oldu. AK Parti Türkiye’nin omurgası olan bir partidir. Kurulduğu günden bu güne kadar millete hizmet etmeyi kendine görev bilen partimiz, milletin efendisi değil hizmet karı olmuştur. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kurulan ve Başbakanımız Hocamız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde siyasi hayatına devam eden partimiz, ülke sevdasını en üst düzeyde hissedenlerin, partisi olarak, kurulduğundan bugüne kadar, hizmet siyasetinin adresi olmuş, gönüllerde taht kurmuştur.”
“YÜCE DAVANIN CESUR VE KARARLI EVLATLARIYIZ”
2002 yılı öncesi Türkiye’de umutların yok olmaya başladığı günlerde harekete geçen büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyla birlikte ülkeyi selamete ve refaha ulaştırmak için bütün olumsuzluklara göğüs gerdiklerini aktaran Başkan Yurdunseven, “2023 vizyonunu kendine temel bir değer olarak ele alan güçlü Türkiye, birbiri ardına attığı ciddi adımlarla gelişmenin büyümenin ve kalkınmanın bir ve beraber olma ruhu içerisinde ortaya konulduğunu tüm çevrelere bir kez daha ispat etti. AK Parti hükümetleri döneminde gerek hükümet ve gerekse de yerel yönetimler alanında atılan ciddi ve doğru atılımlarla ülkemiz de ciddi bir hareketlenme yaşanmış ve bu hareketlilikle birlikte Türkiye’nin saygınlığı tüm dünya ülkelerince de takdire şayan bir çaba olarak değerlendirilmiştir. Bu yüce davanın cesur ve kararlı evlatları olarak, ülkemizi daha da ileri ülkeler düzeyine ulaştırıp, daha modern şartlarda yaşayışımı sürdürme amacındayız. Geleceğe emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin önüne çıkan her türlü olumsuzluğu halkın desteği ile geçen partimiz mazlumun ve mağdurun yanında yer almıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin başına bela olan bu terörü de yok edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle millete hizmet yolunda olan partimizin kuruluşunun 14. Yıl dönümünü kutluyor, teşkilatlarımıza, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.