SİNOP (AA) - Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tamer Sivrikaya, yürütülen çalışmalar kapsamında birçok cihazın yenilendiğini söyledi.

Sivrikaya Sinop Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine atanmasının üzerinden geçen 7 aylık süreçte önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Geçmiş dönemde hekimlerin 15-20 yıllık cihazlarla çalıştığını ve bu cihazların sürekli arıza verdiğini ifade eden Sivrikaya, bu nedenle de teknik servisin sürekli diş sağlığı merkezinde bulunduğunu dile getirdi.

Hastaların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi noktasında 13 diş ünitesinin yenilendiğini vurgulayan Sivrikaya, "Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin konuyla yakından ilgilenmesi sonucu 13 diş ünitesi alındı. İyi durumda olan 2 üniteyle birlikte elimizde şuan 15 diş ünitesi mevcut. Böylece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi cihazlarının tamamına yakınını son teknolojiyle donatmış oldu" dedi.

Çalışmalar kapsamında merkezin hasta karşılama ve kabul alanlarının yanı sıra kliniklerdeki donatıların konforlu mobilyalarla değiştirildiğinin altını çizen Sivrikaya, 'Hastalara yönelik uygulanan anket çalışmasında ise yüzde 97,2'lik bir memnuniyetin söz konusu olduğunu ve bunu yüzde 100'lere taşıma hedeflerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.