İzmir’in Çeşme ilçesinde gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününde Türkiye’nin dört bir yanından tur otobüsleri ile gelen on binlerce kişi Alaçatı sokaklarını doldururken, stresten uzak, huzurlu festival hareketliliği ziyaretçilerin de Çeşmelilerin de yüzünü güldürdü.

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği 9. Alaçatı Ot Festivali ile vatandaşlar Alaçatı’ya akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren tur otobüsleriyle gelen festival ziyaretçileri, Çeşme çarşısını, kaleyi ve sahili gezdikten sonra Alaçatı’ya geldi. Tur otobüsleri, trafik sıkışıklığına neden olmamak için Alaçatı garajına yönlendirilirken, ziyaretçiler, Çeşme Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle festival alanına taşındılar. Festival alanı girişinde önlem alan trafik polisleri, ziyaretçilerin festival alanına geçişlerine yardımcı oldu.

Stantlar ilgi çekti

Ot Festivali için özel olarak açılan stantlar da ziyaretçilerin akınına uğradı. Evlerde, çeşitli otlarla yapılan lezzetler, doğadan toplanmış otlar, Çeşme’nin meşhur enginarı, baklası, limonu ve Alaçatı Ot Festivali için üretilen çeşitli hediyeliklerin satıldığı stantlar, vatandaşların oldukça ilgisini çekti.

Hatıra fotoğrafı için yarıştılar

Alaçatı’nın simgesi haline gelen tarihi değirmenler de festival ziyaretçilerinin en çok ilgi gösterdikleri ve hatıra fotoğrafı çektirdikleri yer oldu. Öte yandan Alaçatı çarşısının ortasındaki, “Alaçatı Ot Festivali” yazısının olduğu ağaç ve hediyelik eşya stantlarının yanındaki “Alaçatı Ot Festivalindeyim” yazılı hatıra fotoğrafı panosu da, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için yarıştıkları yerler oldu. Festival için Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Alaçatı’nın tarih kokan sokaklarını da gezerek, tarihi evleri ve sokakları fotoğrafladılar.

Söyleşiler ve yemek atölyeleri ilgi çekti

Öte yandan, festivalin teması olan kuşkonmaz ve sarmaşık ile ilgili uzmanların söyleşileri, kuşkonmaz ve sarmaşıklardan yapılan çeşitli yemeklerin uygulamalı olarak anlatıldığı yemek atölyeleri, ünlü şeflerin Alaçatı meydanında kurulan seyyar mutfakta yaptıkları kuşkonmaz yemek ve salataları ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Herkesin mutlu olduğu ve yüzlerin güldüğü festival, bu akşam Alaçatı Amfi Tiyatro’da, saat 20.00’deki Gökçe konseri ile devam edecek. Festival yarın gerçekleştirilecek yemek yarışması ile sona erecek.