Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Vuralkan, özellikle çocukluk çağında başlayan kulak hastalıkları ve tedavisi hakkında uyarılarda bulunarak, “Çocukluk çağında tekrarlayan kulak akıntıları, kulak zarlarında ve orta kulakta hasara yol açmaktadır” dedi.
Uzun süren kulak akıntılarının işitme kayıplarına yol açacağına dikkat çeken Vuralkan “Çocukluk çağında tekrarlayan kulak akıntıları, kulak zarlarında ve orta kulakta hasara yol açmaktadır. Bu nedenle uzun süren kulak akıntılarının sonunda işitme kayıpları görülebilmektedir. Hastada oluşan hasarın düzeltilmesi ise kulak cerrahilerini gerektirebilmektedir. Bu enfeksiyonlar dışında kulak zarındaki delinme, kulağa darbe gelmesi, kafa kemiği kırıkları, ani basınç değişiklikleri ya da pamuklu çubuk gibi cisimlerin dış kulak yolundan içeri fazla sokulması ve kulak için zararlı olacak sıvıların kulak içine girmesi sonucunda da oluşabilir” dedi.
Vuralkan, kulakla ilgili şikayetlerin zaman kaybetmeden uzmanına başvurma uyarısında bulunarak, “Kulak hastalıklarının doğru tanı ve tedavisi ancak KBB hekiminin muayenesi ve tedavileri ile mümkün olabilmektedir. Halkımızın kulak ile ilgili şikâyetlerde kulak burun boğaz uzmanına zaman kaybetmeden başvurmaları gerekir” diye konuştu.
Vuralkan, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Yerleşkesi’nde bulunan KBB kliniğinde dört uzman hekim ile birlikte kulak burun boğaz uzmanlık alanına giren burun içi eğriliği, bademcik, geniz eti, endoskopik sinüzit ameliyatı gibi standart cerrahilerin yanı sıra ileri endoskopik ameliyatları, baş ve boyun bölgesi tümör ameliyatlarını, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarına yönelik ameliyatları, ses hastalıklarına yönelik cerrahi müdahaleleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Vuralkan, yeni ameliyat mikroskobunun hizmete girmesi ile de 40 hastanın kulak zarı tamiri ve işitme onarımı ameliyatını başarı ile gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.