LADİK'TE 3 KÖYÜN ORTAK KULLANDIĞI MERAYA GES YAPILIYOR

Ladik ilçesi Tatlıcak Yaylası'nda 3 köyün ortak kullandığı meraya GES (Güneş Enerji Santrali) yapma kararı aldı.

KÖYLÜLER KARARA KARŞI ÇIKTI

Geçimlerini hayvancılık ve tarım yaparak sağlayan, hayvanlarını merada otlatan köylüler bu karar karşı çıktı. Yöre halkı belediyenin kararını yargıya taşıdı.

YARDITAY'A BAŞVURDULAR

Köylüler yerel mahkemeye açtıkları davayı kaybedince Yargıtay'a başvurdu. Ancak belediye kesin karar çıkmadan meraya GES yapmaya başladı.

İTİRAZ SONUCU BEKLENMEDEN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

T24'te  yer alan habere göre, Tatlıcak Mahalle Muhtarı Halis Erkul, Büyükalan Mahalle Muhtarı Vedat Yüksel ve vatandaşlar Yargıtay'a yaptıkları itirazın sonucunun beklenmeden çalışmaların başlamasına tepki gösterdi.

"BU SANTRALİ İSTEMİYORUZ"

Tatlıcak Mahalle Muhtarı Halis Erkul, “Bölgeyi köylülerimiz tarım için kullanıyor. Burada hayvanlarımızı otlatıyoruz. Başka bir arazimi kalmadı? Biz dava açtık, yerel mahkeme belediye lehine karar verildi, ancak üst mahkemeye itiraz ettik ve dava Yargıtay’da. Bu santrali burada istemiyoruz ” dedi.

NAKİL DİREKLERİ DİKİLİYOR

675 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek olan 45 MW'lık GES'in ihale aşaması sürerken, üretilecek elektriği trafo merkezine aktaracak nakil hatlarının inşası başladı.

21 kilometre uzunluğunda olacak nakil hattı için 121 direk kullanılacağı ve bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.