ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle Anzak Koyu'nda ve Avustralyalı'ların Lone Pine Anıtı'nda dün düzenlenen Anzak Anma Törenleri'ne katılan Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove ve eşi Lynee ile bir grup üst düzey görevli, bugün Asos Antik Kenti'ni gezip, liman bölgesindeki Kervansaray Otel'in locasında öğle yemeği yedi.
Anzak Koyu ve Avustralyalılar'ın Lone Pine Anıtı'nda düzenlenen törenlerin ardından dün akşam Kolin Hotel'de resepsiyon veren ve geceyi de burada geçiren Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove ve eşi Lynee, bugün Assos Antik Kenti'ni gezdi. Genel Vali Cosgrove ve eşi, Cumhurbaşkanlığı aracıyla Assos'taki Antik Behramkale'yi ve kale içerisinde bulunan Athena Tapınağı'nın ayakta kalan sütunların bulunduğu bölgeyi gezerken, Assos Antik Tiyatrosu'na ve liman bölgesindeki otellere giden Karayolu jandarma tarafından bir süre trafiğe kapatıldı.
Bu duruma bölgeyi gezmeye ve otellerde konaklamaya gelen vatandaşlar tepki gösterdi. Genel Vali Cosgrove ve eşinin antik bölgeleri gezisi sırasında basının görüntü almasına izin verilmedi.
Genel Vali Cosgrove ve eşi ile beraberindeki 10 kişilik heyet, öğle yemeği için ise Assos Liman Bölgesi'ndeki Kervansaray Oteli tercih etti. Otelin protokol müşterileri için ayrılan locasında beraberindeki heyet ile yemek yiyen Genel Vali Cosgrove, basının görüntü almasını istemedi. Genel Vali Cosgrove'un öğle yemeği menüsünde Akdeniz salatası, 5 çeşit meze, ara sıcak olarak tereyağında karides ve ana yemek olarak da bonfile ile kuzu pirzola servis edildi. Genel Vali, hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı nem oranının da çok yüksek olduğu öğle vakti yemek ile birlikte bira içmeyi tercih etti.
Genel Vali Cosgrove ve eşi ve beraberindeki heyet, Yunanistan'ın Midilli Adası'na karşı oturdukları locada 2 saat süren öğle yemeği boyunca koyu sohbette bulundu.

FOTOĞRAF