GAZİANTEP'te merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi tarafından yürütülen; ’Bi Dünya Yeşil Projesi' kapsamında Battal Mahallesi'nde oluşturulan ormanlık alana törenle 4 bin 500 fidan dikildi.
Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen ve bugüne kadar 10 ayrı noktada kurulan ormanlara 71 bin fidan dikilen 'Bi Dünya Yeşil Projesi' kapsamında bugün Battal Mahallesi'nde arıcılar için kovanlar konulduğu için 'Bal Ormanı' adı verilen alanda fidan dikim töreni düzenlendi. Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin bölgeye büyük artı değer sağlayacağını söyledi. Proje sayesinde bölgenin yeşil alanının artmasının yanında bölge halkına gelir kaynağı sağlayacağını belirten Fadıloğlu, şöyle dedi:
"Bal Ormanı' olarak belirlediğimiz bu bölge 50 bin metrekare ve alana 20 ayrı çeşitten 4 bin 500 fidan dikeceğiz. Bu ormanımızın mahalle ekonomisine katkı sağlaması için arı kovanları yer alacak. Bu projedeki amaç öncelikle erozyonu engellemek diğer taraftan yeşilliği artırmak ve arıcılığı geliştirmek."
Konuşmaların ardından Fadıloğlu ve törene katılanlar, toprağa diktikleri fidanlara can suyu verdi.

FOTOĞRAFLI