KASTAMONU (AA) - "Karadeniz Havzasında Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi"yle Kastamonu'nun ilk kez uluslararası arenada macera turizmi potansiyelini ve eylem planını ortaya koyacağı bildirildi.

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otoritesi olduğu proje çerçevesinde kurulacak macera turizmi ağıyla, proje ortağı ülkeler arası karşılıklı ekonomik ve kültürel fırsatları yaratmak, bölgede turizm potansiyeli olan doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri macera turizmiyle dünyaya tanıtmanın hedeflendiği belirtildi.

Projenin çıktılarından biri olan ve proje ortaklarıyla uzun vadede işbirliğini sağlayacak "Karadeniz Havzasında Macera Turizmi Stratejik Eylem Planı"nın 2-3 Ekim 2015 tarihlerinde Romanya'nın Köstence kentinde düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konu, katılımcılar tarafından çalışılmış ve değerlendirilmiştir. Yapılan çalışma Kastamonu'nun ilk kez uluslararası arenada macera turizmi potansiyelini ve eylem planını ortaya koyacaktır. İlk kez turizm alanında Kastamonu ve bölge adına turizm eylem planını içeren çalışmayla Kastamonu ve Karadeniz havzasında yer alan proje ortağı ülkelerde macera turizmi faaliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca her yıl bölgede uluslararası macera sporları turnuvalarının düzenlenmesi, bölgesel macera sporlarının organize edilmesi ve havza ülkelerince desteklenmesi planlanmaktadır."

Açıklamada, bu çalışmaların bölge ekonomisine katkı sağlayacağı vurgulanarak, özellikle macera sporlarında Kastamonu'yu marka haline getireceğinin düşünüldüğü kaydedildi.