Gün, birkaç ay öncesinde Facebook sayfasında yaptığı açıklama da Nurtepe’de aldığı tehditler üzerine, kurum diye yazdığı DHKP-C örgütü elemanlarına 2 daire verdiğini yazdı. Çayan Mahallesi olarak adlandırılan mahallede inşaatlarını durdurduğunu belirttiğini yazan Gün, örgütten kendisinin 30 yılla yargılandığını ifade etti. Çayan Cephesi diye profilde ise “Mahallemizde Mahallemizde alınan son bilgiye göre devrimcilere kurşun sıkan ERGÜN GÜN vurulmuştur. Vuran kişiler DHKP-C sloganları atarak olay yerinden uzaklaşmıştır” diye yazıldı.

Kağıthane Nurtepe’de bir hafta önce gerçekleşen olayda, müteahhit Ergün Gün, 2 çocuğuyla birlikte yürürken silahlı saldırıya uğradı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu Gün hayatını kaybetti. Saldırgan olay yerinden kaçarken cinayetle ilgili ilginç iddialar ortaya çıktı.

ÖRGÜTE 2 DAİRE VERMİŞ
Daha önce yasadışı örgüt üyeliğinden 6 yıl cezaevinde yattığı ve 30 yılla yargılandığı belirtilen Gün’ün Çayan Mahallesi olarak adlandırılan Nurtepe’de inşaat işleri bulunuyordu. İddiaya göre mahalledeki örgüt üyelerinden tehdit alan Gün,gelen baskılar sonucu örgüt üyelerine 2 adet daire verdi. Cinayetten 6 ay önce Facebook sayfasında bir açıklama yapan Gün, kendisini çeteci olarak suçlayan terör örgütü elemanlarına “Ben çeteci değilim” diyerek “Bir sene önce Çayan Mahellesinde uyuşturucu satıcıları ile sorunlar yaşandı kuruma ve kurumdaki insanlara silahlı saldırı düzenlenmiş bu neticede 2 kişi saldırı sonucu yaralanmıştır.Aynı zamanda ben ERGÜN GÜN arabama evime ateş edilmiştir. Bu yürüyüş Dergisinde çıktı .Beni sahiplenmişlerdir. Bunun sonrasında polis tarafından mahalleye yönelik operasyon yapılmıştır.Benim evime iş yerime operasyon yapılmıştır. Göz altına alındım ve 4 gün kaldım uyuşturucu çeteleri ile mücadele ettiğim için örğüt üyesi eylem suçlaması ile 9. ağır cezada 30 yıldan yargılanmaktayım. Bundan duruşmalara katılan halkın hukuk bürosu avukatlarının bilgisi vardır. Göz altında iken polislerin bana söyledikleri sen örgütçülük yap ama onlar senin için böyle düşünmüyolar bana onlara daire vermezsen bundan sonra inşaat yaptırmayacaklarını söylediler bu söylemi ilk onlardan sonra mahalle kadınlarından duydum onlara inanmadım en sonunda kurumdan geldiler onlara daire vermezsem bana bir daha inşaat yaptırmayacaklarını söylediler.İlk polislerden ve mahalle kadınlarından duyduğum için sinirlendim işkillendim bunun üzerine 1 daire yerine 2 daire verdim . Slm kestim son inşaatımı bitirme aşamasına geldim bitirip Çayan mah bir daha iş yapmama kararı aldım yapılacak olan 5 inşaat projemi bile iptal ettim bu zaman zarfı içrisinde tekrar üzerime geldiler bitirmek üzere olduğum inşaata zarar verdiler işlerimi durdurdular işçilerime iş bıraktırdılar benden baş eğmemi istediler ben baş eğmem ben çeteci değilim bir başıma adamım silahlı külahlı adamlarım yok 85 tane çalışan emekçi işçilerim var 1989 tarihinden beri devrimci kültürü almış inançlı biriyim Çayan mahallesinde çetecilere karşı yapılan en etkin mücadelelerde en ön saflarda yer almış biriyim bunuda dost düşman herkes bilir “ dedi.

SALDIRIYI YAZDILAR
Cinayet günü Çayan Cephe diye adlı topluluktan sosyal medya üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ergün Gün’ün vurulduğu belirtildi. Yapılan açıklama da “ Çeteci Ergün GÜN ve çeteleri, Cephelilerden ve halkın adaletinden kaçamayacak. Devrimcilere küfür etmenin, kurşun sıkmanın, mahalle basmanın bedelini ödeyecek demiştik. Mahallemizde alınan son bilgiye göre devrimcilere kurşun sıkan ERGÜN GÜN vurulmuştur. Vuran kişiler DHKP-C sloganları atarak olay yerinden uzaklaşmıştır” denildi.

Cinayetin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.