Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) iki farklı belgesel filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı “Oxford’lu Ziyaretçi: Gertrude Bell” adlı belgesel film ile pek çok yarışmada ödül alan ve dereceye giren yönetmenliğini Batuhan Fındıklıoğlu’nun yaptığı “Sevmek Lazım” adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı.

Akademisyenler ve öğrencilerin beğeni ile izlediği film gösterimlerinin ardından Prof. Dr. Aytekin Can, öğrencilerle kısa bir söyleşi gerçekleştirdi. Gertrude Bell’in fotoğrafçı, arkeolog ve casus olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aytekin Can, çekim sırasında gerçekleştirdikleri araştırmalarda Arabistan ve Ortadoğu’nun nasıl şekillendiğini gördüklerini belirtti.

NEÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı ise “Oxford’lu Ziyaretçi: Gertrude Bell” filminin bir döneme ışık tuttuğunu belirterek film gösterimine geldiği için Prof. Dr. Aytekin Can’a teşekkür etti.

Program sonunda NEÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı daha sonra Can’a teşekkür plaketi takdim etti.