SAMSUN’un Atakum İlçesi’nde yaşayan Nino-Mustafa Kılıçkıran çifti, 5.5 aylık Sivas Kangal ve 6.5 aylık Labrador cinsi köpeklerinin komşuları doktor tarafından tüfekle vurularak öldürüldüğünü öne sürerek şikayetçi oldu.  
Samsun’un Atakum İlçesi İncesu Mahallesi Sırıncaklı Kümeleri mevkiinde meydana gelen olayda, Nino-Mustafa Kılıçkıran çifti, dün akşam evlerine geldiklerinde Labrador ve Sivas Kangal cinsi 2 köpeklerinin olmadığını fark etti. Yaklaşık 1 saat boyunca evin etrafında köpeklerini arayan Kılıçkıran çifti, 2 köpeği de tüfekle vurulmuş halde buldu. Şehir merkezindeki evlerinden ayrılıp, İncesu Mahallesi’nde orman içerisinde bir araziye geldiklerini belirten 48 yaşındaki 2 çocuk babası Mustafa Kılıçkıran, “Burada hayvanlarımıza yer yaptık. 9 köpeğimiz vardı. Akşam iş çıkışı evimize geldiğimizde 7 köpeğimizi bulduk. Ancak 2 tanesini bulamadık. Evde bulunan güvenlik kamerasına baktığımızda bahçemize bir arabanın geldiğini gördük. Yaptığım aramalar sonrasında bahçemizin 10 metre aşağısında ağaçlık alanda 1 tanesini, onun 10 metre aşağısında da ikinci köpeğimizi ölü bulduk. Yaptığımız incelemeler sonrasında köpeklerimizi vuran kişiyi tespit ettik. Bu olaydan önce köpeklerimizi vuran kişi buraya gelip bize ‘Hayvanlarınıza sahip çıkın yoksa hepsini öldüreceğim’ demişti. Allah’a şükrediyorum ki o an evde eşim ve çocuklarım yoktu. Acaba bu kişi o hırsla geldiğinde kızımı, oğlumu, karımı da öldürecek miydi?” dedi.
'DOKTOR KOMŞU VURDU' İDDİASI
Bu olayı yapan kişinin komşuları doktor olduğunu, köpeklerin tavuklarına zarar verdiğini öne sürerek hayvanlarını vurduğunu belirten Kılıçkıran, "İnsanlar bu kişiye şifa bulmak için gidiyor. Bu katili nasıl yargılayacağız, bunun cezasını kim verecek, bu canları kim geri getirebilecek? Ben bu hayvanları evlatlarımdan ayırmadım. İnsanlar kendi hırsları için can alıyor. Bugün hayvan canı alan, yarın insan canını da alır. 10 metreden bir köpeği vuranın doktorluğundan şüphe edilir. Sağlık Bakanlığı’nın bu işle ilgilenmesini istiyoruz. Bizim için bu kişi katildir. Can almıştır. Benim zoruma giden bir başka olay da bu kişinin, ‘Biz hiçbir zaman değersiz hayvanlara sahip çıkmadık. Değersiz hayvanları ben öldürürüm’ demesidir. Hayvanların değerini, insanların değerini bu arkadaş neyle ölçüyor? Benim canımı aldı. Oğlumu öldürdü” diye konuştu.
Ölen köpeklerinin üzerini örten 45 yaşındaki ev hanımı Nino Kılıçkıran ise, "Onlar bizim evlatlarımızdı. Ne istediler onlardan. Bizim geride kalan 7 köpeğimizin yanı sıra 35 tane de kedimiz var. Biz hepsine en iyi şekilde bakmaya gayret gösteriyoruz. Ama birisi geliyor ve 2 köpeğimizi öldürüyor. Bunun hesabını kim verecek?” şeklinde konuştu.
Bu arada köpekleri vurduğu iddiası ile şikayet üzerine gözaltına alınan doktor S.B., polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI