Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’nın kuruluşu ve Kurtuluş Savaşında önemli bir bölge olan Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine ücretsiz kültür gezileri düzenliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasımızın tanıtılması ve aktarılması amacıyla “Kuruluştan Kurtuluşa” ismiyle bir kültür gezisi programı hayata geçirdi. Bu kapsamda Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna ve Kurtuluş Savaşı dönemine tarihi değere sahip Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine ücretsiz kültür gezileri düzenlenmeye başlandı. Düzenlenen kültür gezisine ise Kocaelililerin ilgisi oldukça fazla oldu. Hemen hemen her gün düzenlenen gezilerle Kocaeli’den bir grup Bilecik, Söğüt, Göynük bölgesine kültür gezisine katılıyor.

15 Eylül tarihine kadar sürecek kültür turlarında vatandaşlar oluşturdukları 45 kişilik gruplarla Osmanlı Devletinin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşında önemli bir yere sahip bölgeyi rehberler eşliğinde gezerek tarih bilinci kazanıyor. Kuruluştan Kurtuluşa Kültür Gezisi, haftanın 7 günü 45 kişilik grupla yapılabiliyor. Dernek, Vakıf veya Sivil Toplum Kuruluşu 45 kişilik bir grup oluşturarak Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masasına geziye katılacakların T.C. kimlik numaralarının bulunduğu bir liste ile başvuru yapabiliyor. Mahalle muhtarları vasıtasıyla da 45 kişiden oluşan bir grup başvuru yaparak kültür gezisine katılabiliyor. Turlara katılmak isteyenlerin konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğünden ayrıntılı bilgi alabilecekleri bildirildi.