Birlik Vakfı Şube Başkanı Özgür Turhan, Kars’ın köklü gazetelerinden Önder Gazetesi’nin 18. yaş gününü gazete çalışanlarıyla birlikte pasta keserek kutladı.
06 Ocak 1998 yılında Kars’ta yayın hayatına başlayan Önder Gazetesi, 17 yılı geride bırakarak 18. yaşına girdi. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Birlik Vakfı Başkanı Özgür Turhani, Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Kahraman ile birlikte Önder Gazetesi’ni ziyaret ederek, Gazete Sahibi Cem Daşdelen ve Yazı İşleri Müdürü Ercüment Daşdelen’e yeni yaşlarının hayırlı olması dileklerinde bulunarak yaş günü pastası kesti.
Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, bir gazete kurmanın çok kolay ama o gazeteyi yaşatmanın çok zor olduğunu söyledi.
Özgür Turhan, “Kars’ın kalkınmasında ve sorunların çözüm noktasında bu güne kadar aldığı sorumluluğu başarıyla yerine getiren Önder Gazetesi’nin bu görevi bundan sonrada başarıyla devam ettireceğine inanıyorum. Bu anlamda Önder Gazetesi’nin 18. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.
Önder Gazetesi Ercümen Daşdelen ise 18 yıldır Kars’ın sorunlarını kamuoyuna taşıdıklarını, tarafsızlık ilkelerinden ödün vermediklerini ifade ederek, Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan’a gazetelerine sürpriz ziyaret yaparak pasta, kesip yaşgünlerini kutladığından dolayı teşekkür etti.
Bir süre Önder Gazetesi çalışanlarıyla da sohbet eden Turhan daha sonra gazeteden ayrıldı.