Karadeniz'de vatandaşların büyük bir kesiminin geçim kaynağı olarak gösterilen fındık fiyatları ile bu yıl rahat nefes aldıracağa benziyor. Geçtiğimiz yıl 7-8 TL bandına gerileyerek üreticiyi isyan noktasına getiren ürün bu yıl az olmasından dolayı fiyatları yükseltiyor. 

14 LİRAYI GÖRMÜŞ DURUMDA
Özellikle bahçelerde yaşanan küllenme hastalığı sebebiyle bölgede oldukça az ürün yetişti. Rekoltenin düşük olması ile fındık fiyatı şuan itibariyle 14 TL'yi görmüş durumda. Yetkililerin açıklamalarına göre bu sezon ürün için rakamlar 15 TL'nin altına düşmeyecek. Yetkililer ayrıca yaptıkları uyarılarda emanetçilere ürün teslimi yapılmaması gerektiği konusuna dikkat çekti.

İŞTE İL VE İLÇELERDE FİYATLAR



ÜRETİCİNİN MORALİ DÜZELDİ 
Fındık fiyatının 15 TL’ye kadar yükselmesinden sonra Karadenizli fındık üreticileri adeta fındıkla yatıyor, fındıkla kalkıyor.  Geçen yıl kilogramda 8.50 TL’den yukarıya çıkmaması nedeniyle morali bozulan fındık üreticisi yeni sezonda fındık fiyatının 15 TL’ye kadar yükselmesinden sonra ürününe bir zarar gelmesin diye fındık harmanında hatta fındığın içinde yatmaya başladı. Fındığa gözü gibi bakan Ahmet Açıl isimli fındık üreticisi, “Bu  yüksek olmasından dolayı çok sevinçliyiz. Fındığı az olan bu fiyata sevinemese de fındığı yeterli kadar olan bizlerin bu fiyatla morali düzeldi. Ben de o yüzden fındığımın başına bir şey gelmesin diye fındığın içerisinde yatmaya başladım” dedi.

Kaynak: HABER 61