Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenecek Bilişim Şenliği’nde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kuruluşların da katımıyla birbirinden renkli panel, söyleşi, konser ve etkinlikler gerçekleşecek.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından 2014 yılında ilki gerçekleştirilen Bilişim Şenliği, bu yıl ikinci kez bilişim ve eğitimin paydaşlarını bir araya getiriyor. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın ev sahipliğini yapacağı ve 4-6 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Bilişim Şenliğinde, aralarında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin de bulunduğu birçok kurum ve kuruluşlardan, kendi alanında uzman 40 isim, söyleşi ve panellerle Vanlı üniversite öğrencileriyle buluşacak.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü (BBAUM) ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlükleri (YUZEM) işbirliğiyle gerçekleşecek olan Bilişim Şenliği, bilişimin topluma yaygınlaştırılması ve bilişim teknolojileri konusunda gerekli mekanizmalar kurulması ve bu etkinliklere süreklilik kazandırılması hedefiyle hayat bulacak.
BBAUM Müdürü Doç. Dr. H. Eray Çelik, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bilişim Şenliği 2015’in ana teması; her düzey için, katılımcıların kendi mesleki gelişimlerini özendirecek ve destekleyecek uygulamaları tanıtmaları ve buna ilişkin farkındalık yaratmaktır” dedi.
“Bilişim Şenliği 2015’te “Eğitim ve Teknoloji”, “Siber Suçlar ve Adli Bilişim”, “Sosyal ve Eğitim”, “Özgür Yazılımlar” , “PostgreSQL” ve “Uzaktan Eğitim” ana başlıklarına 40 alan uzmanı, sunuşlarını gerçekleştirecek. MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş, Prof. Dr. Sadi Seferoğlu “Eğitim Ortamlarında Etkili İletişim Süreçleri ve Materyal Tasarımı”; Halil Öztürkci “Siber Suçlar ve Adli Bilişim”; Hüseyin Mert “Ölçeklenebilir Portal Mimarisi”; Yıldız Teknik Üniversitesi Basından Sorumlu Rektör Danışmanı ve Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav ”Sosyal Medya” başlıklarında sunum yapacaklar.
Bilişim Şenliği 2015, katılımcılara verilecek olan sürpriz hediye ve çekilişlerin yanı sıra, 7 Renk Anadolu Konseri, Halk Oyunları Topluluğu Gösterisi ve Aydilge Konseri ile renklenecek.