DÜNYA Supersport Şampiyonluğu'nu 4'üncü kez kazanan Kenan Sofuoğlu, Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde motokros pistini açtı. Sofuoğlu yeni sporcuların yetişmesi gerektiğini belirtirken, "Bu dördüncü dünya şampiyonluğum. Artık gençlerin vakti. Ben zaten birkaç yıl daha yapacağım ama bıraktığımda yerimde yeni sporcuların olmasını istiyorum" dedi.
Türkiye Motosiklet Federesyonu ve Düzce Valiliği'nin katkılarıyla, Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey Köyü'nde TEM Otoyolu kenarında yaptırılan motokros pisti Düzce Valisi Ali Fidan ve Kenan Sofuoğlu'nun katılımıyla açıldı. Kenan Sofuoğlu henüz 4 aylıkken kaybettiği oğlu Hamza'nın adının yazılı olduğu tişörtleri giyinen çocukların isteği üzerine tişörtlerine imza attı. Kenan Sofuoğlu pisti beğendiğini anlatırken, "Harika bir yer. Otobana yakın, benim yaşadığım yer Sakarya'ya yakın olması çok güzel. Çünkü benim için de yeni bir parkur oluşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle motor sporlarında bu tarz parkurlara ihtiyacımız var. İnşallah yakın bir zamanda da burada Avrupa Şampiyonası'nı yapmak istiyorlarmış. Emeği geçen herkese böyle bir parkur için teşekkür ederim" dedi.
Yerini dolduracak yeni sporcuların olmasını isteyen Kenan Sofuoğlu, 4'üncü dünya şampiyonluğunu elde ettiğini, gençlerin kendilerini gösterme zamanının geldiğini belirtti. Sofuoğlu, "Ben zaten birkaç yıl daha yapacağım ama bıraktığımda yerimde yeni sporcuların olmasını istiyorum. Şu an burada antrenman yapan yetiştirdiğim sporcular var. İnşallah birkaç yıl sonra dünya şampiyonlarının çıkması için böyle parkurlara ihtiyacımız var. Düzce Valiliği'nin çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. İnşallah bu bilinç içinde Türkiye'nin bir çok şehrinde böyle parkurlar yapılır. Genç sporcular yetişir" diye konuştu.
Çocukların üzerlerine giydiği ölen oğlunun isminin yazılı olduğu tişörtler için teşekkür eden Sofuoğlu, "Bu yıl benim için şampiyonluğum ve her şeyim Hamza'nın üzerineydi. Hamza'yı kaybettik. Bunu zaten Türkiye'de herkes duydu ve biliyor. Ama çok şükürler olsun ki, bu yıl aldığım şampiyonluğu Hamza'nın adına saklayacağım. Bir çok yerde şampiyonluk elbisem de Hamza'nın adı yazıyor. Burada ki çocukların üstünde de gördüm. Acımızı paylaşan, bizi unutmayan herkese teşekkür ederim" dedi.
Kenan Sofuoğlu daha sonra sporcuların gösterilerini izledi.

FOTOĞRAF